Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van itt olyan, aki a hagyomány...

Van itt olyan, aki a hagyományostól eltérő módszert alkalmaz menstruációkor vagy a mindennapokban?

Figyelt kérdés

Intim- eü.-betét, tampon, vatta helyett.

Pl. fürdőszivacs.

Ismerősömnek (tudom, ismerősnek..., de valóban neki) elismert nőgyógyász ajánlotta 5 éve, azóta használja, hetente vesz újakat, mindig fertőtleníti, szárítja stb.

Olcsóbban kijön, beteg azóta nem volt, előtte folyton felfázott meg hasonlók.

Létezik más is ilyen esetekre?

ápr. 3. 23:52
1 2
 11/18 qborka ***** válasza:
77%

Igen, működik a tengeri szivacs,de akkor tényleg keveset véreztem. Csere csak fürdőkádban,mert minimális vizet néha be kellett spriccelni,ha nem akartam ráncigálni.

Erről még nem hallottam,hogy az ennyire erős hüvelyizom megtartja és kiengeded,ha pisilsz 😳

Csak tippelni tudok,hogy gyenge menzesz esetén működik.

ápr. 6. 08:14
 12/18 A kérdező kommentje:
A tengeri szivacsot miért kellene rángatni? Úgy érted, hogy fel is helyezted magadnak? Nem csak az alsóneműben volt?
ápr. 6. 19:09
 13/18 anonim válasza:
83%

Hát hagyományosnak nálam csak a tampon és az egyszerhasználatos betét hagyományos. Azért vattát szerintem az utóbbi 30 évben nemigen használnak/használtak már a nők, amikor már ezerféle betét meg tampon létezik. Egyébként amik ismertek még azon kívül:

- környezetbarát, újra felhasználható innovatív eszközök: kehely, mosható betét, mosható menstruációs bugyi

- felnőtt pelenka - ha valakinek olyan erős, hogy már az kell

- disc - ha valaki szexelni akar menstruáció alatt

- törölköző - ha éppen elfogyott otthon a betét / tampon és bolt sincs nyitva

- újságpapír, zokni, rongydarab, stb. - mélyszegénységben élőknél

ápr. 7. 19:49
 14/18 A kérdező kommentje:

Újságpapír?

A disc az mi? Rákerestem, de lemezt ad ki :)

ápr. 7. 22:04
 15/18 anonim ***** válasza:

Menstruációs diszk néven keresd 😊

[link]

ápr. 7. 22:08
 16/18 A kérdező kommentje:
Jesszum... Ezt felteszi bárki? Persze gondolom igen... Jaj.
ápr. 8. 02:37
 17/18 qborka ***** válasza:
53%
Már írtam,hogy tampon helyett használtam,azaz feltettem a hüvelyembe.
ápr. 8. 10:43
 18/18 qborka ***** válasza:
77%

Megnéztem ezt a disc-et. 38ml ,hát nem tudom.... Vagy elírás vagy nagyon gyenge mensihez elég 8 órára.

Az M méretű kelyhet megtöltöttem vízzel,majd átöntöttem egy "feles" pohárba, 250 ml volt. Telement nekem 20 perc alatt.

ápr. 8. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!