Van itt olyan, aki a hagyományostól eltérő módszert alkalmaz menstruációkor vagy a mindennapokban?
Intim- eü.-betét, tampon, vatta helyett.
Pl. fürdőszivacs.
Ismerősömnek (tudom, ismerősnek..., de valóban neki) elismert nőgyógyász ajánlotta 5 éve, azóta használja, hetente vesz újakat, mindig fertőtleníti, szárítja stb.
Olcsóbban kijön, beteg azóta nem volt, előtte folyton felfázott meg hasonlók.
Létezik más is ilyen esetekre?
Igen, működik a tengeri szivacs,de akkor tényleg keveset véreztem. Csere csak fürdőkádban,mert minimális vizet néha be kellett spriccelni,ha nem akartam ráncigálni.
Erről még nem hallottam,hogy az ennyire erős hüvelyizom megtartja és kiengeded,ha pisilsz 😳
Csak tippelni tudok,hogy gyenge menzesz esetén működik.
Hát hagyományosnak nálam csak a tampon és az egyszerhasználatos betét hagyományos. Azért vattát szerintem az utóbbi 30 évben nemigen használnak/használtak már a nők, amikor már ezerféle betét meg tampon létezik. Egyébként amik ismertek még azon kívül:
- környezetbarát, újra felhasználható innovatív eszközök: kehely, mosható betét, mosható menstruációs bugyi
- felnőtt pelenka - ha valakinek olyan erős, hogy már az kell
- disc - ha valaki szexelni akar menstruáció alatt
- törölköző - ha éppen elfogyott otthon a betét / tampon és bolt sincs nyitva
- újságpapír, zokni, rongydarab, stb. - mélyszegénységben élőknél
Újságpapír?
A disc az mi? Rákerestem, de lemezt ad ki :)
Megnéztem ezt a disc-et. 38ml ,hát nem tudom.... Vagy elírás vagy nagyon gyenge mensihez elég 8 órára.
Az M méretű kelyhet megtöltöttem vízzel,majd átöntöttem egy "feles" pohárba, 250 ml volt. Telement nekem 20 perc alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!