Van itt olyan, aki a hagyományostól eltérő módszert alkalmaz menstruációkor vagy a mindennapokban?
Intim- eü.-betét, tampon, vatta helyett.
Pl. fürdőszivacs.
Ismerősömnek (tudom, ismerősnek..., de valóban neki) elismert nőgyógyász ajánlotta 5 éve, azóta használja, hetente vesz újakat, mindig fertőtleníti, szárítja stb.
Olcsóbban kijön, beteg azóta nem volt, előtte folyton felfázott meg hasonlók.
Létezik más is ilyen esetekre?
Akkor inkább tengeri szivacs.
Néhány alkalommal használtam,de akkor gyenge vérzesem volt, szerintem még fogamzásgátló mellett.
Követem a kérdést kérdező, ha nem baj :) Én amúgy hagyományos módszereket használok, de eddig ezekről hallottam, amik eltérnek a megszokott tampontól, betéttől:
- Kehely
- Menstruációs bugyi
- Free bleeding (=szabadon folyik a vér, bármilyen segédeszköz nélkül)
- Záróizmok tudatos edzése és használata, azaz nincs menstruációs segédeszköz, hanem amikor éppen mész pisilni, kiengeded a vért is. Ugyanis az nem folyamatosan folyik, hanem x óránként engedi ki a szervezeted, ha ezt megtanulod hónapok alatt, és megedzed a záróizmokat, akkor nem fog kifolyni, csak pisiléskor kiengeded. Árokszállási Edit írt erről egy könyvet (Piros pöttyös napok), szemezek vele egy ideje, hogy megvegyem, megtanuljam a záróizmok edzését, tudatos használatát. (Kicsit hasonlít az EC-re, a természetes csecsemőhigiéniára.)
Kedves #6!
Nekem csak pisiléskor jön, akkor ez tényleg normális???
Kedves 9#!
Írd ki saját kerdésben, ne offolj, kérlek 🙏🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!