Nem lesz wc hogy cseréljek betétet, tampont?
Egyikbe sem kell betét, a menstruációs bugyiból 2 féle van, eldobható és mosható.
Az eldobható az az Always márkából kapható Rossmannban, elvileg 5 betétnek megfelelő mennyiségű vért tud felszívni. Ez fekete színű, olyan, mint egy fehérnemű csak nedvszívó anyag van benne.
A mosható az meg kapható drogériában, vagy webshopokban is, de ennek ilyen 5-10 ezer ft darabja. Ennek a bugyinak is a belsejében van a nedvszívó anyag. Plusz speciálisan kell mosni, nehezen szárad. Tehát ha alapvetően nem szimpatikusak a mosható vagy újrahasználható dolgok, akkor csak emiatt az egy biciklizés miatt nem éri meg beruházni rá. (Gondolom a válaszadók az eldobható fajtára gondoltak).
Azért sem kell betét pluszban a bugyiba, mert az egészségügyi betétek alján vízzáró fólia van, tehát nem folyna át a mensibugyiba ha megtelik. Amikor átázás van akkor igazából oldalra ázik át az ember, vagy hátra, nem lefelé.
Ezt próbáld meg. Erre gondoltam, ez az egyszer használatos.
Moshatónak mint írtam akkor van értelme, ha eleve szeretnél majd mosható termékeket használni (kehely, mosható betét, stb.), de csak 1 db-ot nem igazán van értelme, főleg, hogy nem biztos, hogy első próbálkozásra jót vesz az ember, és elég drága.
Én is ajánlani tudom a mensi bugyit, esetleg ha nagyon félsz, akkor mellé normál méretű tampont is rakhaszt be. Az én anyukám is nagyon kontrollmániás volt ezen a téren, de mivel kivételes alkalom, talán megengedi azt, hogy a vérzésednek megfelelő méretű tampont használj.
Anno nekem eleinte csak a betétet engedte meg, tampont titokban kezdtem el használni először, de nem volt túl jó, mert ugye mini méretet használtam, közben nekem meg inkább a szuper vagy a super plus méretű lett volna jó.
Lényeg a lényeg, próbáld meg megbeszélni vele, és ha nem engedi, akkor állj a sarkadra, elvégre a te testedről van szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!