Első nőgyogyászati vizsgálat milyen szokot lenni?
Szia, nem szükséges magad leborotválnod, de ha szeretnéd, nyugodtan, ami neked kényelmes.
A vizsgálat előtt zuhanyozz le pár órával vagy mosakodj meg.
Nyugodtan vigyél kísérőt, ha izgulsz, anyukád, vagy barátnőd menjen veled. Kint is megvárhat, nem muszáj bemennie veled teljesen.
A vizsgálat így fog kinézni: először beszélgetés lesz, meg fogja kérdezni az orvos, mikor menstruáltál életedben először, és mikor volt az utolsó menstruációd, hány naposak a ciklusaid. Megkérdezi, milyen gyógyszereket szedsz rendszeresen, milyen az egészségi állapotod, voltál-e már várandós, mit sportolsz, aktív vagy-e szexuálisan, hogyan védekezel. És természetesen azt is mondd el, miért kerested őt fel.
Utána jön a fizikai vizsgálat. Lent le kell vetkőznöd, zokni maradhat, majd a székre felülni. Ha még szűz vagy, akkor valószínűleg nem fog hüvelyi ultrahangot csinálni. Utána felöltözhetsz.
Van olyan orvos, aki végez mellvizsgálatot is, ahhoz pedif fent kell levetkőzni. A melleket megtapogatja, csomókat keresve.
A legvégén elmondja a diagnózist, következő lépéseket.
Nem fog megvizsgálni alulról, mmax ránéz a nemi szervedre kívülről. Hasi ultrahangot csinál, kb ennyire számíts.
Nem kell leborotválni, miért kéne? Én 28 vagyok, de nem borotválom, funkciója van a szőrzetnek. Nem mellesleg szülészeten dolgozok.
Nem értem hogy ennyi idősen miért mész ilyen panasszal orvoshoz. Több évbe telik mire beáll a ciklus. Emiatt kár menni...
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!