Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Azok, akiknek fiú testvérük...

Azok, akiknek fiú testvérük volt és egy szobában voltak gyermekkorukban, észrevették, hogy mikor menstruáltok? Beszéltetek erről, vagy tabu volt?

Figyelt kérdés

2024. febr. 3. 12:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%
Hát, szerintem mire egy lány abba az életkorba lép, hogy menstruálni kezdjen, már eléggé vágyik a privát szférára, tehát nem igazán kíván, és nem is szokott már egy szobában aludni a fiútestvérével. Szóval ezen okból életszerűtlen a kérdés.
2024. febr. 3. 12:59
 2/15 anonim ***** válasza:
13%

Gyerekkorban senki sem menstruál.

Tinikorban jelentkezik a menstruáció. Tiniként nem alszik egy szobába egy tini lány a tini fiútestvérével..

2024. febr. 3. 13:03
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Én hallottam arról, hogy 17 éves lánynak közös szobája van a fiútestvérével. Nem tudom, hogyna oldották meg.
2024. febr. 3. 13:11
 4/15 anonim ***** válasza:
17%

#3 Valószínűleg úgy, hogy nem százas a család. Vagy eleve csak pletyka az egész, és nem is igaz.

Manapság 17 évesen a lányok 90%-a már nem is szűz, aludni meg a pasijával alszik :D

2024. febr. 3. 13:14
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
4, Miért lenne pletyka? Régen egy osztálytársnőm említette ezt teljesen mellékesen egyszer.
2024. febr. 3. 13:17
 6/15 A kérdező kommentje:
Itt anyagi okokból kis lakásban laktak, így 18 éves korukig egy szobában aludtak, amíg a fiú nem ment vidékre egyetemre. Egyáltalán nem ritka, hogy közös a szoba, mert kicsi a lakás!
2024. febr. 3. 13:18
 7/15 anonim ***** válasza:
91%
Azért ne az amerikai modellből induljon ki mindenki. Egy magyar lakótelepi lakás a másfél szobájával, és 51 nm/2-vel nem nevezhető álom otthonnak. Pedig rengeteg van. Két felnőtt, plusz egy fiú, egy lány, és már kész is a problémák tömkelege. Szóval, óvattal.
2024. febr. 3. 13:20
 8/15 anonim ***** válasza:
26%

Elgondolkodható, hogy mennyire felelősségteljes egy 51 négyzetméteres panelba legalább 2 gyereket vállalni úgy, hogy később se tud a család egy kertesházba, vagy egy nagyobb, plusz egy szobás panelba költözni, legalább mire nagyobbak lesznek a gyerekek... Egy ekkora lyuk sokszor még 2 felnőttnek is kicsi, nemhogy egy 4 tagú családnak...

Továbbra se tartom életszerűnek, de úgy látom van igény arra, hogy ezt boncolgassuk, hát akkor hajrá.

- Feltételezhető, hogy azért betétet, tampont mindenki a fürdőszobában cserél, tárolni is ott tárolja, illetve a használtat sem a hálószobai szemetesben gyűjti. Tehát innentől legfeljebb az átázás veszélye a kérdés (amikor valaki annyira vérzik éjszaka, hogy a lepedő is olyan lesz), kb. ennyi legfeljebb az ami esetlegesen észrevehető a hálószobában is

- Ha fiatalabb a fiútestvér akkor az se biztos, hogy tudja, hogy mi az a menstruáció, tehát lehet, hogy észre sem veszi, vagy nem is gondol rá

- Ha idősebb a fiútestvér, akkor lehet komplikáltabb a szitu, mivel egy kamasz fiú azért már máshogy viselkedik, mint egy kisgyerek. Nyilván ekkorra azért felvilágosítják, tehát meg tudja tanulni kezelni a helyzetet. De szintén nem gondolám, hogy különösebben észrevenné, legfeljebb véletlen esetek nyomán.

Szóval én arra jutottam, hogy bármennyire is furcsa, semmi érdekes nincs benne. Nyilván 12-14 évesen a legtöbbje tabunak gondolja, éppen ezért rámenősebben odafigyel, hogy ne vegyék észre, ne hagyjon nyomot, szóval feltételezhetően kevés kínos szituáció születik a fiútestvér előtt...

#1 és #4 voltam.

2024. febr. 3. 13:40
 9/15 anonim ***** válasza:
95%

2-es, unokahúgom 8 volt, mikor megjött neki, igencsak kislány, és igen, egy szobában aludt a bátyjávval.

És manapság egyre több kisláynnak jön meg 9-10 éves korában - sajnos

2024. febr. 3. 14:07
 10/15 anonim ***** válasza:
97%
Feltételezem legalább 18 éves koráig sok lány otthon lakik és bizonyára ezrek, tízezrek egy szobában a testvérükkel, de olyan is van, hogy öt - hat ember lakik egy szobában sajnos... gondolom ott néha még betétre vagy tamponra sincs pénzük bizonyos lányoknak. Nem tudom, hogy miért kellene ezt a dolgot tabuként kezelni.
2024. febr. 3. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!