Mennyire tabutéma nálatok manapság a menstruáció és az akörüli dolgok/tennivalók?
Kinél mennyire számít tabutémának jelenleg a menstruáció és minden azzal kapcsolatos dolog (vérzés, egészség, tampon stb.)? Mennyire tudtok róla nyíltan beszélni, és kik előtt? Mennyire titkoljátok?
Őszintén!
Semennyire. Férjem vesz nekem betéteket, mivel neki van jogsija és ő intézi a nagybevásárlást.
Lányunk 6.5 éves,a saját szintjén el van neki magyarázva a dolog. Látott már betétet.
Miért lenne tabu?
Utoljára 14 évesen éreztem annak, mikor megjött, de a barátnőimmel akkor is beszéltünk róla. A mai napig így van.
Kolléganők közt is beszélünk róla, ha faj a hasunk/rosszul vagyunk miatta, vagy elfelejtettünk vinni tampont/betetet .
Párom szinten tud róla, meg le is töltött egy alkalmazást, hogy tudja, mikor vagyok rossz passzban :D Illetve hoz nekem gyógyszert stb. Tampont többet veszek egyszerre, hogy ne neki kelljen, de biztos azt is hozna.
Mikor férfi kollégáim voltak, akkor is néha mondtam, hogy bocsi ha bunkó vagyok, most “rossz napok vannak “, és csak mosolyogtak egyet.
Egyáltalán nem tabu, egy természetes dolog. Nem tudom, hány éves vagy, de idővel biztosan neked sem lesz kellemetlen szoba hozni.
Senkinek nem beszélek a menstruációmról, mert mégis miért tenném?
Azt sem jelentem be, ha kimegyek vécére.
Uram isten, nem értem a le pontozókat. Itt senki se azt írta, hogy mindig erről beszél stb. Ha viszont van problémád vele, vagy kérdezni akarsz, mi a francert lenne tabu ?? Sok éven at el volt nyomva ez a téma, pedig igen is fontos.
Másrészt én még nem találkoztam emberrel, aki vagy ne hozta volna elő, vagy ha én hoztam fel, értetlenül reagált volna. Persze felnőtt emberekről beszélek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!