Hogyan legyek ezen túl?
Szeretném magamból kiírni a dolgokat, köszönöm aki olvassa. A gyermekem születése után öt évvel fedeztek fel nálam endometriózist, ami 2 oldali petefészket érintett. A műtét megvolt, a gnrh fél éves kezelését végigvittem, hízni nem híztam, sőt amikor nagyon megijedtem, hogy ez a kezelés vár rám, akkor ledobtam 4 kilót és ez még most is tart. Decemberben ért véget a kezelés.
A gondom az az, hogy nekem ez császármetszéstől van, ami bebizonyosodott sajnos. A másik gondom pedig az, hogy annak idején én természetesen akartam szülni, de nem adták meg a lehetőséget (nem volt vajúdás, nem kellett volna megcsászározni ez is nekem nagyon nehéz, mert utána más orvossal megnézettem minden egyes papíromat és mondta, hogy megtudtam volna szülni). Én egyáltalán nem tudok ezen túl lépni és a dolgokat súlyosbítja az is, hogy a saját anyám sem hiszi el, hogy nem kértem császárt. Az ő válasza: nem tudja, nem volt ott. Ez nekem nagyon, de nagyon rosszul esik.
Annyi, hogy gyakorlatilag bementem egészségesen és majd évek múlva kiderül, hogy gyógyíthatatlan beteg lettem.
Jelenleg örülök annak, hogy sikerült a hormonkezelést véghezvinnem, mert én semmi mellékhatást sem tapasztaltam. Nem tudom ez mitől függ, én a sétára rákattantam nagyon.
Valójában nem érzek senkitől támogatást ebben.Nem mertem belefogni a kezelésbe az elhízás veszélye miatt. Facebook csoportokban azt láttam, hogy inkább ijesztgetik egymást a nők, mint sem támogatják.
Az orvosnál voltam ellenőrzésnél, de akkor még kezelés alatt voltam. Nem látott semmit. Ugye erre sok esetben ciklusgátlást javasolnak, de én ezt már nem szeretném. Nem szeretnék fogamzásgátlót, mert szintén félek a hízástól. Szóval ezek vannak bennem. 15 éve 20 kilótól szabadultam meg, szóval hajlamos vagyok rá és próbálom is tartani. Köszönöm, aki olvasta.
Azt ugye tudod, hogy nem a császármetszéstől lett az endometriózis.
A császáron már nem tudsz változtatni, és nem is kell senkinek sem magyarázkodni miatta, még anyukádnak sem.
Én már 3 műtéten vagyok túl. Most kezdtem a hormonterápiát. Eddig nem mertem. Nem ijesztegetett senki sem csoportokban. Sajnos több ismerősöm is küzd ugyanezzel, rajtuk láttam a durva mellékhatásokat.
Most többen is ajánlottak egy újabb gyógyszert. Remélem, nekem is lesz olyan szerencsém, mint neked, hogy nem lesz mellékhatás :)
Kitartás! Én mindig arra gondolok, hogy ennél sokkal rosszabb betegségek is vannak. Én ezt egy állapotnak fogom fel, nem betegségnek. Persze rossz nagyon, de jobb, mintha valami rosszindulatú lenne.
Ja, és Neked gyereked is lehetett! Nekem és az endos ismerőseimnek nem jött össze több mint 10 éves próbálkozás alatt sem. Van, aki már a sokadik lombikon van túl és így sem sikerült. Életkorunk miatt pedig már nem is nagyon van esély. Mind 42-48 közöttiek vagyunk.
Én fogamzásgátlóról még nem hallottam semmilyen durva mellékhatást. Hosszú (de az tényleg hosszú, 10 vagy több 10 év után) volt nekem is libidócsökkenés, de más nem. Hízás, meg semmi egyéb durva vagy látványos nem volt.
Hormonterápia nyilván sokféle van. Én sem ismerem mind. Az én ismerőseimnél van kopaszodás, hízás, de nem pár kiló, hanem 10-20-30 kilók, depresszió. Én ezektől félek. De ha kezdődik valami durva, akkor inkább abbahagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!