Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért kell pisilni egyből ha...

Miért kell pisilni egyből ha iszok egy pohár vizet? Más is van így?

Figyelt kérdés

Szóval naponta megiszok kb 2liter vizet + neha 100%os gyumolcslevet, de sose cukros uditot. Nagyon ritkan kb egy honapban egyszer egy pohar cocacolat. Es folyamatosan pisilnem kell es sokat is pisilek. De mar kb 2-3 eve igy van.

Ezert ha elmegyek vasarolni vagy mas helyekre nem is szeretek inni mert folyamatosan a mosdot jarnam…

Ez baj? Menjek orvoshoz?

24/N

2023. dec. 11. 23:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nekem is így van, lehet vese probléma ,én nem mentem ezzel orvoshoz
2023. dec. 11. 23:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Holnap megyek altalanos vervetelre abbol kiderulhet valami vagy emlitsem meg az orvosnak?
2023. dec. 11. 23:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Abból szerintem nem! Emlitsd meg a házi orvosnak!
2023. dec. 11. 23:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha testtömeg vesztés is jelen van, lehet cukorbetegség tünete (klasszikus triász: sokat iszik, sokat pisil, lefogy), de ez nem túl valószínű, és a laborvizsgálattal kiderülne.
2023. dec. 12. 00:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Viszont krónikus húgyúti fertőzés tünete lehet, azt a labor a vizeletből szintén megmondja, de akár egy stix is.
2023. dec. 12. 00:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Cukorbetegségre akkor érdemes gyanakodni ha sokat is iszol mellé.

A megnőtt vizeletmennyiség önmagában nem cukorbetegség tünete, hanem a fokozott szomjúságérzet az ami felhívja erre a figyelmet és azért pisilsz sűrűn mert sokat iszol.

Labor persze mutathat ki iránymutatást de nem fix. Érdemes orvosnak említeni.

2023. dec. 12. 03:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha egyszerre sokat iszok, több mint 3 decit mondjuk, akkor velem is ez van. Ha viszont részletenként, mondjuk 1 deciket iszok meg egyszerre 10 perc kihagyással, akkor nem kell azonnal pisilnem.
2023. dec. 12. 05:50
 8/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
És akkor is ez van, ha nem vizet iszol? Csapvíz vagy ásványvíz? A vérvétel jó, ha meglesz, de konkrétan erre választ nem fog adni. Kellene egy hasi ultrahang, urológiai kivizsgálás, de az orvosoddal úgyis megbeszéled.
2023. dec. 12. 07:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Van, hogy csak keveset pisilsz, de mégis kényszerből kell menned?
2023. dec. 12. 09:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Tokeletes lett a vereredmenyem
2023. dec. 12. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!