Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől hánynak a menstruáló...

Mitől hánynak a menstruáló lányok, rámegy a gyomorra is a havi?

Figyelt kérdés

2023. dec. 10. 22:59
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Nem minden menstruáló lány hány, de van, akinek erős görcsei vannak, ez okoz émelygést, hányást.
2023. dec. 10. 23:02
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
A migrén is okozhat hányást, ha nagyon eldurvul.
2023. dec. 10. 23:18
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Nekem akkor is szokott émelygés jelentkezni, ha nem görcsölök. Szóval direktben a menstruáció is tud émelygést okozni, nem csak a görcsön keresztül. Szerencsére még sosem hánytam miatta.
2023. dec. 10. 23:29
 4/9 anonim ***** válasza:
64%

Soha nem hánytam még menstruáció miatt (mondjuk terhesen sem, egyáltalán nem is émelyegtem).

Viszont migrén, vagy erős bármilyen más fájdalom (görcsök) miatt van, aki rosszul lesz.

Szóval nem olyan, mintha egy vírus rámenne a gyomrukra is, az emésztésük valószínűleg rendben van :)

2023. dec. 10. 23:31
 5/9 anonim ***** válasza:
71%

Rá hát, az egész alhas vérellátása megváltozik.

Sokan fosnak is, pusztán attól, hogy megjött.

2023. dec. 10. 23:42
 6/9 Metionin ***** válasza:
87%
Többféle oka lehet, én is hánytam míg nem szedtem gyógyszert és hasmenésem is van mindig. Van, aki alapból émelyeg olyankor, másoknak a görcsök okozzák.
2023. dec. 11. 11:47
 7/9 anonim ***** válasza:
80%
Nekem a görcsök (meg a görcsoldó is :D), de olyankor eleve hasmenésem is van.
2023. dec. 11. 13:18
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

De igen, teljesen normális ilyenkor egy engyhe hasmenés, mert az alhasi vérbõség ráhat a bélmûködésre is.

Fel is puffad a has, mert lelassul az emésztés, és több kalóriára is van az embernek szüksége.

Emellett különösen anémiával ami nekem is van, kb olyan érzés, mintha nagy seb miatti vérveszteséged lenne, a lábadba nem jut elég vér, zsibbad.

Ha hirtelen kelsz fel pl székbõl, akkor pár másodpercig fehéret látsz, meg megszédülsz, émelyegsz.

Volt, hogy el is ájultam.

Sok magnéziumot, káliumot meg vasat kell bevinni, de még így is pocsék tud lenni.

2023. dec. 11. 15:27
 9/9 anonim ***** válasza:
84%

A hormonoktól lehet ilyen tünet. Túltermelődnek a prosztaglandinok.

Nekem inkább hasmenést okoz a menses, hányni nem szoktam. De ez sincs mindig. Görcsök sincsenek egyformán minden hónapban.

2023. dec. 12. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!