Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Egyszer hallottam a fogamzásgá...

Egyszer hallottam a fogamzásgátló injekcióról,ami mellett nincs menstruáció.. Létezik még ilyen? Van orvos,aki ezt felírja,beadja?

Figyelt kérdés
2023. nov. 28. 10:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
De ő nem menstruációt megszunteto injekciót keresett, hanem fogamzásgátló injekciót, ami megszunteti a menstruációt. Amúgy meg menstruáció nélkül is lehet peteérés
2023. nov. 28. 12:24
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

11

"Amúgy meg menstruáció nélkül is lehet peteérés."

Meg koton használata mellett is terhesség...

2023. nov. 28. 12:39
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

A mentruációt megszüntető injekció az nem egyenlő azzal, hogy fogamzásgátló, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nem fog mellette teherbe esni.

A fogamzásgátló ismérve az, hogy hatékonyan akadályozza meg a fogamzást, és bár minden típusának lehetnek mellékhatásai, összességében a haszon meghaladja a kockázatokat.

Az az injekció, amit a feleséged kapott, konkrétan MESTERSÉGES MENOPAUZÁT csinál, ami értelem szerűen nem egy egészséges dolog fertilis korban, ugyanos maga a menopauza egy rakás szövődménnyel jár. Az az injekció nem is alkalmazható fél évnél tovább.

És bár endometriosis esetén elmondható, hogy a várt haszon nagyobb, mint a kockázat (hiszen ezért alkalmazzák), de egy egeszséges nőnek jóval nagyobb kockázatot jelent, mint előnyt. Tehát értelemszerűen fogamzásgátlási céllal NEM HASZNÁLHATÓ.

2023. nov. 28. 12:49
 14/26 anonim válasza:
67%
Én nemrég adattal be és én olyan rosszúl voltam tölle két hétig hogy januárba kéne beadatni a következőt de én nem fogom két hétig fájt a fejem tompán hányingerem volt a pulzusom sok volt a vérnyomásom hányingerem volt hánytam a menzeszem nem jött meg. Október 26 án atták be és kb 4 napja múltak el ezek a tünetek. Aki felírta az sem ajánlotta mondjuk és megkérdeztem egy másik nőgyogyászt aki azt mondta h pont ezekért a mellékhatásokért nem szokták ajánlani. Szóval nekem nem igen jött be.
2023. nov. 28. 13:04
 15/26 anonim ***** válasza:

13

"A mentruációt megszüntető injekció az nem egyenlő azzal, hogy fogamzásgátló, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nem fog mellette teherbe esni."

Ezért írtam le.

És bár endometriosis esetén elmondható, hogy a várt haszon nagyobb, mint a kockázat (hiszen ezért alkalmazzák), de egy egeszséges nőnek jóval nagyobb kockázatot jelent, mint előnyt.

Erről nem tudtam. Köszönöm a felvilágosítást! - Ha már egyszer az orvos nem adta meg. Fél évig kapta - jártunk 120 km távolságra, hogy megkaphassa.

2023. nov. 28. 13:15
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
12-es, pl egy orgazmus generálhat soron kívüli peteérést, szóval nem tudom, mit kell gunyoroskodni.
2023. nov. 28. 14:24
 17/26 anonim ***** válasza:

16

NEM gunyoroskodtam. A valószínűségre írtam egy párhuzamot. És ítéld el a biosztanáromat, hogy ilyenekről még nem hallottam!

2023. nov. 28. 14:26
 18/26 anonim ***** válasza:
26%

16: Nem, ez egy tévhit. A peteérés egy több napos, hetes folyamat, aminek a vége az ovuláció. Olyan nincs, hogy valaki csak úgy hoppppááááá, ovulál egyet. Orgazmusra se.

Nyilvámn az olyan gyógyszerek mellett, mint pl. amit a hozzászóló párja kapott teljesen leállítja a ciklust, mint írtam, művi menopauzát okoz, tehát nem fog mellette teherbe esni.

Ugyanígy pl. a szintén endometriosisra kifejlesztett Tubanis/Zafrilla stb. mellett sem fog teherbe esni, hiába első sorban nem arra találták ki.

2023. nov. 28. 15:23
 19/26 anonim ***** válasza:

18

Kösz, hogy leírtad. Én már nem is merek semmit mondani a témában. Azt azért érdekességnek ideírnám, hogy ha jól emlékszem, akkor az összes élete folyamán beérő pete már a születésekor a kislány testében van. Az érés meg hát azért tényleg egy nem rövid folyamat, na... Kellett nekem anno szórakozásból és a téma iránt érdeklődve a megyei könyvtár régi anatómia tankönyveit végigolvasnom...Ha ebben a dologban tévednék, légy szíves jegyezd ide be, mert szeretném, ha biztos lenne, hogy igen vagy nem.

2023. nov. 28. 15:50
 20/26 anonim ***** válasza:

Magzati korban van a legtöbb petesejtünk, születésre marad kb. 400-500 ezer, fertilis korra kb. 200 ezer marad, abból az egész élet során érik meg kb. 400. Menopausára meg elfogy összes. És ez úgy lehetséges, hogy amíg egy megérik, egy rakás elpusztul.

De spontán peteérés meg ovuláció nincs.

2023. nov. 28. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!