Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Betét vagy tampon?

Betét vagy tampon?

Figyelt kérdés
Eddig még csak 1 szer volt meg és betétet használtam elég fura volt ( tudom hogy az elsőnél az) de viszont ki szeretném próbálni a tampont mert a suliba is konfortosabb hiszen nem látszik kényelmesebb stb... Csak egy gond van anyukám nem engedné meg és félek erről beszélni ha a suliba meg betéttel kell mennem nem tudom mit csináljak hogyan vigyem ki meg hogy hogyan ne lástzódjon aza baj h tesin tuti látszani fog hiszen testhez áll9 gatyám van de viszont fenékig érő pólóm fogalmam sincs mit tegyek tudtok segíteni? Meg azt sem tudom hova kéne felhelyezni a tampont vagyis hát tudom csak még nem probáltam

2023. nov. 10. 19:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
38%
"anyukám nem engedné meg" az elég nagy gond. Menjetek el közösen nőgyógyászhoz, aki majd őt is tájékoztatja arról, hogy semmi gond nincs a tamponnal, ha valakinek az a kényelmesebb.
2023. nov. 10. 20:30
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Tampon, de pl én 20 évesen kezdtem el használni amikor barátom lett és kínosnak éreztem h betéttel vagyok.Azelött ugye 14 éves koromtól betétet hordtam nem mertem tampont felrakni..nem is szóltam erröl anyukámnak.
2023. nov. 10. 20:36
 3/16 anonim ***** válasza:
17%
Legyen mar eleg a tamponbol, emberek, meg kell hagyni a szorzetet es a betet tokeletes. Ennyi. Regen moshato havikotok voltak es minden rendben volt.
2023. nov. 11. 11:53
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Meg mi a turonak menjen orvoshoz, ha semmi baja sincs? Szuz lany ne tamponozzon, csak ha muszaj, pl uszik, de akkor meg maganak iseg tudja nezni tulorrel, meg erzi, felmegy e a mini, milyen alaku a szuzhartya. Eroltetni semmi ertelme. A betetet kiegesziti a vatta.
2023. nov. 11. 11:54
 5/16 anonim ***** válasza:
54%
Egy- es tobbosztatu lehet maga a szuzhartya is. Ettol fugg es a serdulesi fejlodes elorehaladtatol, mennyire erzekeny a nyalkahartya.
2023. nov. 11. 11:55
 6/16 anonim ***** válasza:
#4-5 "Szuz lany ne tamponozzon" ezt indokold meg kérkek. Semmi baja nem lesz tőle.
2023. nov. 11. 13:13
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Menjünk vissza a barlanga, igaz? Jézusom... Kérdező, miért vagy biztos benne, hogy anyukád nem engedné? Ha nem engedné, miből vennéd meg? A szűzhártya nem egy "papírlap", hanem ahogy az 5-ös is írta, lehet rajta egy vagy több lyuk, abszolút genetika + eddigi sportolásaid, hogy milyen állapotban van, simán lehet, hogy már "csak" egy gyűrűa hüvelyed falán. Megpróbálhatsz mini tampont óvatosan betenni, de csak akkor, amikor már erősen vérzel, mert ha nincs elég folyadék, akkor fájdalmas lehet. Nagyon tiszta kézzel kell csinálni és pl. ezért nem a legalkalmasabb a suliban, mert ott pl. hiába mosol kezet mielőtt bemész a fülkébe, meg kell fogni az ajtó fogantyúját, be kell zárni, tampont előszendi a zsebedből vagy táskából és máris nem tiszta.

Betét: többféle van abból is, próbálgatni kell, neked milyen méretű, formájú felel meg a legjobban. Én fázós vagyok, szóval télen nejlonharisnyát is hordok nadrág alatt, ez segít jobban tartani, nem érzem, hogy csúszkál, de ilyenkor ajánlott szélesebb, jobban tartó bugyit felvenni ("nagyibugyi"), az jobban tartja. Betét a suliban: tudom, hogy hiába mondom, hogy ez nem ciki, titkolni való, de értem, a te korodbeli fiúk (és néhány tompaagyú lány) szerint ez a humor csúcsa, hogy a lányok menstruálnak, nagyon vicces, tényleg. Olyan nadrágot vegyél fel, amikor meg van, aminek nagy/mély zsebe van, vagy olyan pulcsit, és oda tegyél be otthon 1-2 darabot, és akkor ki tudod vinni anélkül, hogy észrevennék.

Tesi: én verném fejbe az összes tanárt/sulit, aki a lányok kötelező tesis cuccát kitalálja, tornadressz meg testhezálló nadrág, mintha direkt szopatnák őket. Nem lenne tökmindegy miben bohóckodnak 40 percet (úgy értem bővebb, akár hosszú nadrág stb.)? Ha nem túl szigorú az öltözködési szabály akkor vehetsz dupla nadrágot (testhezálló alulra, fölé egy bővebb rövidnadrág), és minél hosszabb pólót.

2023. nov. 11. 14:27
 8/16 anonim ***** válasza:

Miért kellene tudnia?

Megveszed, használod, pont.

2023. nov. 11. 14:32
 9/16 anonim ***** válasza:
maradj a betétnél :)
2023. nov. 11. 15:14
 10/16 anonim ***** válasza:
91%

Már nem a középkorban élünk.

Használhatsz nyugodtan tampont, vegyél minit. Olvass használati utasítást.

De ne a suliba próbáld ki először, hanem inkább otthon, délután, mert ha rosszul helyezed fel, kényelmetlen lehet.

2023. nov. 11. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!