Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha az éhomi cukrom 6,90 az...

Ha az éhomi cukrom 6,90 az tényleg a cukorbetegség előszobája ?

Figyelt kérdés

Azóta párszor mértem reggel és 5,7 5,8 ma pl 6.0

41 éves vagyok sosem volt problémám a cukrommal!

Nagyon félek ,én nem tudnám szúrni magam!!!🤢

2023. nov. 2. 10:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%

6: Hát, pedig van, ami éppen, hogy olcsóbb. Pl. üdítők helyett vizet igyál. Ne nassolj, ne egyél édességet, csak ritkán, alkalmakkor. Ezzel már spóroltál is.

Ha túlsúlyos vagy, egyél kisebb adagokat, akár ugyanabból is, amiket egyébként is eszel. Ez sem pénz kérdése.

2023. nov. 2. 14:29
 12/23 A kérdező kommentje:

Nagyon ritkán eszem csokit hál istennek nem nagyon kívánom!

Igen sajnos 102 kg vagyok 167 cm magas inkább a belem nagy attól kivagyok!

Napi 7 órát rohangálok, takarító vagyok,és heti 3x 1 órát futok,gépen meg kardiózom !

De sajnos nagyon nehéz a fogyás de ezt mindenki tudja!!

Amúgy most tervezünk még egy babát !

Akkor legalább még jobban oda kell figyelnem a kajálásra is!!

2023. nov. 2. 14:36
 13/23 anonim ***** válasza:

Az én módszerem. -Diabetikus jelezte, hogy készüljek fel az inzulinra.

Reggeli: általában egy kis szelet vajas, lekváros kenyér + tea egy csapott kiskanál mézzel.

Ebéd: ugyanaz, mint korábban, csak fele adag.

Vacsora, nasi: gyümölcs, sajt, magok.

Pár év alatt 20 kg minusz.

Te 30-at kéne leadjál.

2023. nov. 2. 14:52
 14/23 A kérdező kommentje:

Ok leadok persze csettintek és úgy lesz!!

Nagyon jól tudom hogy fogynom kellene!!

Nem tudom ha valaki jót ír miért kell az ember kedvét elb…… ni!

És lehangolni!!

2023. nov. 2. 14:55
 15/23 anonim ***** válasza:
Tőlem délután 1-kor vettek vért , igazából előtte egy órával tudtam meg, hogy mennem kell, így nyilván már a délelőtt ettem , ebédeltem is és így lett 6.2. Nem tudom hogy lesz, hamarosan cukorterhelésre kell mennem, remélem oké lesz minden.
2023. nov. 2. 15:47
 16/23 anonim ***** válasza:

Miket szoktál enni, kérdező? Jól értem, hogy van saját vércukormérőd?

Ha olcsón akarod kihozni a diétát, alapozz a következőkre: száraz hüvelyesek, pl. sárgaborsó, lencse. Zabpehely. Olcsó zöldségek, most pl. sütőtök, de gyakran a répát, káposztát, cukkinit is leakciózzák. Kenyeret, pékárut ne vegyél, hanem süss. Legjobb, ha teljes kiőrlésű lisztet használsz, minél nagyobb arányban. Tudom, drágább, de összességében olcsóbb, mint a bolti kenyér. Fehérje forrásként jó a tojás, túró, sajt (ha 2500 Ft/kg alatt van), húsból a csirkecomb, szív, máj (fagyasztott olcsóbb), sertésmáj. Ne vegyél olcsó felvágottat, virslit, inkább készíts magad fasírtot, húspástétomot, hüvelyesből pástétomot. Ha a tápértéket nézzük, olcsóbbra jössz ki, sokkal.

Számold a kalóriákat, 2000 kcal napi kerettel fogynod kell fizikai munka mellett.

Amíg ezt nem rakod rendbe, ne vállaljatok gyereket. Tuti gdm-es leszel, akkor már muszáj diétázni és az nem olcsó. Különben a gyerek egészégét kockáztatod. Írod, hogy kajára se jut pénz, hát emiatt is meggondolnám.

2023. nov. 2. 16:39
 17/23 anonim ***** válasza:
76%
Na, de most akkor örülsz, ha enni tudsz, és így terveztek mégegy babát? Azért erre nehéz bármi építő jellegűt írni. Főleg 102 kilósnak. Egyébiránt a cukorbetegeknek előírt diéta sokat segítene a fogyásban is. Így, ha össze is jön a baba, borítékolható neked a terhességi cukorbetegség, aztán ha a gyereked egészsége forog kockán, akkor hiába jössz azzal, hogy örülsz ha enni tudsz (wtf), meg azzal, hogy nem tudnád szúrni magad, ha muszáj. Nem megsértődni kellene, tudjuk, hogy tudod, hogy fogyni kellene. Csak így nem értem, hogy mit akarsz most mégis csak. A teherbeesést is nehezíti a cukor probléma. Van itt mit átgondolni. Igen, kellemetlenségeket kellene vállalni, értjük, hogy nem akarsz. Csak akkor mit szeretnél?
2023. nov. 2. 16:44
 18/23 A kérdező kommentje:

Elnézést nincs cukorbetegségi probléma még nem bizonyított!!

Úgy hogy kár ijesztgetni és felesleges is!!!

Majd a cukorterhelés megmondja

2023. nov. 2. 17:00
 19/23 anonim ***** válasza:
Nézd, ez a 6 körüli éhgyomri cukor biztosan nem jelent jót. Itt biztosan valamilyen probléma van, a kérdés az, hogy mennyire súlyos. Lehet, hogy ha sikerülne lefogynod, az teljesen rendbe tenné, ez a jobbik eset. Talán a cukorterhelésből kiderül a súlyosság, de ott is lehetnek meglepetések (pl. súlyosnak látszik, de összeszeded magad és sikerül lefogynod, és onnantól rendbe jönnek az értékeid).
2023. nov. 2. 17:06
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy nincs. Csak nem akarsz szembe nézni vele. Majd gdm-es kismamaként sem fogod érezni valószínűleg, ha úgysem tartod a diétát. Akkor majd jössz azzal, hogy 60 percre 7 alatt van. Csak épp 40 percre meg 9. De neked kár is mondani...
2023. nov. 2. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!