Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha az éhomi cukrom 6,90 az...

Ha az éhomi cukrom 6,90 az tényleg a cukorbetegség előszobája ?

Figyelt kérdés

Azóta párszor mértem reggel és 5,7 5,8 ma pl 6.0

41 éves vagyok sosem volt problémám a cukrommal!

Nagyon félek ,én nem tudnám szúrni magam!!!🤢

2023. nov. 2. 10:37
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Mérd továbbra is. Eléggé a felső határon van.

Érdemes odafigyelni az életmódra. Ilyen kisebb eltérés esetén talán még segít. Illetve a háziorvosodat kérd meg.

Szúrni nem kell. Ha gond is van, általában elég a gyógyszer. Az inzulin injekció általában 1-es típusú cukorbetegeknek, vagy 2-es típusúnál a súlyosabb eseteknek kell.

2023. nov. 2. 10:43
 2/23 anonim ***** válasza:
73%

Felni nem a szuritol kell, hanem a labad elvesztesetol, a megvakulastol, az agyergorcstol amit a kezeletlen cukorbetegseg okoz. Nem hisztizni kell, hanem orvoshoz menni, eletmodot valtani es szedni a felirt gyogyszereket.

6.9-es cukorszint az nagyon nem oke, mar az 5.7 is a felso hatar felett van.

2023. nov. 2. 10:54
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Hány kiló vagy?

Kérjél laborvizsgálatot vércukorra, illetve beutalót diabetológushoz.

6,9 már elég magas.

Valószínű gyógyszert kapsz.

Én már 16 éve szedem, 5,3-5,6 között tartja a cukrom.

2023. nov. 2. 11:01
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ez nagyon úgy fest. Egyébként nem kell egyből inzulint szúrni, ez egy tévhit. Kapsz gyógyszert, tartani kell az előírt diétát, az általában kordában tartja. Ha viszont nem, akkor a kezeletlen cukorbetegség szövődményei meg bőven kellemetlenebbek, mint az a pici szuri.
2023. nov. 2. 11:20
 5/23 anonim ***** válasza:
Az Éhomi 4,0 - 6,4 mmol/l között a leg jobb! 6,9 mmol/l kissé emelkedett. Ezért oda kell figyelni rá! Kérjél a házi orvostól labor beutalót vércukor szint mérésre! És vegyél vércukor szint mérőt a gyógyszertárból. Ha nem is kell gyógyszert szedned. Akkor is kissé emelkedett, amire oda kell figyelni. És rendszeresen mérni kell! 7,0 mmol/l felett meg már biztos hogy gyógyszert kapsz. Azért írom hogy a 6,9 mmol/l kissé emelkedett, amire már érdemes oda figyelned! És valószínűleg a cukor fogyasztást el kell hagynod, vagy jelentős mértékben csökkenteni kell. A kávét, vagy a teát édesitő szerrel igyad, ne cukorral.
2023. nov. 2. 11:27
 6/23 A kérdező kommentje:

Voltam vérvételen ezért irtam bocsánat elírtam 6.10 volt

Nem gondolnám hogy ez olyan gáz!!

Na mind 1

Amúgy magamnak mérem itthon!

Doktornő azt mondta 1 hónap mulva csinálunk egy terhelést!!

Én nem tudom diétát tartani azt sem tudom hogyan örülünk h van mit ennünk nem hogy válogassak mit eszek!

2023. nov. 2. 12:29
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Nagyon nem mindegy mennyi a vércukorszinted! A 6-os válaszod alapján teljesen rendben van a vércukorszinted! Mivel az éhomi 4,0 - 6,4 mmol/l között kell legyen. Tehát a 6.1 (6.10) az teljesen rendben van. Akkor nincs okod aggódni. Akkor kell jobban oda figyelni ha 7.0 fellett van az éhomi vércukorszinted!
2023. nov. 2. 12:40
 8/23 A kérdező kommentje:

7 jaj de jó hogy ezt írod!!!!

Igen megnéztem Glükóz 6,10 mmol/l így van írva vizeletben nincs cukor!!

2023. nov. 2. 12:58
 9/23 anonim ***** válasza:
58%
Attól még emelkedett az éhomi. Ha pedig sem a diéta, sem az inzulin, sem semmi, mert nem, akkor a következményeket is te viseled. Kifogás, az mindig van.
2023. nov. 2. 13:39
 10/23 anonim ***** válasza:

A határ közelében vagy.

Hány kiló vagy, milyen magas, hány éves?

Ha túlsúlyos vagy, befolyásolhatja a vércukrodat.

Csökkentsd a szénhidrát bevitelt, elsősorban a cukrot, édességeket, üdítőket. Többet mozogj, sportolj.

2023. nov. 2. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!