Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen praktikáitok vannak...

Milyen praktikáitok vannak görcsoldás ellen? Tegnap megjött és 4 órán keresztül nagyon fájt a hasam.

Figyelt kérdés
ittam cickafarkteát..vettem be gyógyszert is..de semmi hatása nem volt órákig..
2010. okt. 19. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Két korty pálinka. De szigorúan csak akkor, ha ma még nem vettél be gyógyszert. (És ha nem 12 éves vagy... Nekem a szüleim 16 évesen ajánlották fel, CSAK görcsre, de nem bírtam meginni.)
2010. okt. 19. 10:28
 2/7 anonim ***** válasza:

A legjobb praktika az, ha még a fájdalom előtt beveszel gyógyszert. Nekem a Nospa használ, meg a Nospa Forte. A lényeg, hogy mikor megjön, nem kell megvárni az első görcsöt, vegyél be egy gyógyszert. Te tudod, mely napokon szoktál fájni, én pl az elős kettőn, akkor úgy kb négy-öt óránként beveszek egy Nospát... Így csírájában elfojtom a fájdalmat. Ha már berettyentett a göcs, akkor nekem sem használ semmi, csak ha piával kiütöm magam és elalszom... De ezt is csak hétvégén lehet...

Próbáld ki esetleg ezt a megelőzéses módszert, hátha bejön neked is. Amúgy meg valóban a feles a legjobb, az alkohol vérbőséget okoz és feloldja a hasgörcsöt, de azt se lehet mindig, mindenhol...

25/L

2010. okt. 19. 10:36
 3/7 A kérdező kommentje:

hát igen érdekes lenne ha előadás elött meghuznám a pálinkás üveget:)

egyébként ezt már énis észrevettem h amint érzem h kicsit fájdul meg a hasam és akkor veszem be akkor elmúlik..

2010. okt. 19. 10:48
 4/7 anonim válasza:
Ha gyakran vagy rosszul, irány a nőgyógyász/tiniambulancia, ott tudnak neked segíteni, nem muszáj szenvedned. :)
2010. okt. 19. 10:53
 5/7 anonim válasza:
Rajtam egyébként csak a Cataflam segít, ha durván begörcsölök.
2010. okt. 19. 10:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Vagy sikerül megelőznöm, vagy szenvedek egész nap mint a kutya, bármit is veszek be. Úgyhogy én is úgy szoktam, hogy amint megjön, lenyelek egy görcsoldót (algoflex), aztán 3-4-5 óránként megint egyet, akkor kis szerencsével csak annyira fáj, hogy kellemetlen, de végül is nem akadályoz semmiben. Ha nem sikerül, akkor egész nap hányok a görcsöktől.
2010. okt. 19. 13:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Praktikát kérdeztél. :) Azt hittem, otthon vagy.
2010. okt. 19. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!