Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Egy év alatt szinte duplájára...

Egy év alatt szinte duplájára nőtt mioma aggodalomra ad okot?

Figyelt kérdés

2022 tavaszán vették észre,amikor teherbe estem. Idén áprilisban még csak 5-6 cm volt, most viszont 8x9 cm, mirena spirál használata mellett. Nagyon meg vagyok ijedve, amiért ilyen gyorsan növekszik.

Találkozott már valaki rosszindulatú miomaval?

Az orvosom műtétet javasolt, amire még az idén sort kerítünk.

2023. okt. 23. 11:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Nagyon ritka, hogy rosszindulatu, de ha konnyen mutheto, akkor inkabb. Nem az szamit, hogy ketszeresere nott, hanem mekkora, hol, milyen panaszt okoz. Egy 11 mm-bol 22 mm nem jelenti azt, hogy folyton duplazodik. De egy 35mm-es, vagy az enyem mar 70, az picit nove is zavaro.

Magas osztrogenszint segiti a novekedeset.

Az enyemet csak mehhel egyutt lehetne kivenni, 50 evesen a menopauza miatti zsugorodassal biztatnak, de az meg sehol sincs.

Ha nem nagy mutettel tavolithato el, mindenkepp vallalnam. De ha nem okoz panaszt es nem novekszik orulten, varnek.

2023. okt. 23. 13:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Bocsanat, buta vagyok, irtal meretet, igen, ez tenyleg nagyot nott. Muttesd. Szinte soha nem rosszindulatu. De Google, orvosi oldalak, sok info van szakembertol.
2023. okt. 23. 13:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyhasi műtét lesz ez is, mint a császár. Abból nagyon nehezen repültem fel, mivel a bal petefészkemet is eltávolítottàk egy ciszta miatt. De az orvos azt is lehetségesnek tartja hogy a mioma miatt. Így egy évvel szülés után rémisztő egy újabb műtét gondolata, de biztosra szeretnék menni, ezért nem szeretnék embolizációt sem. Köszönöm hogy megosztottad a tapasztalatodat☺️
2023. okt. 23. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!