Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyi ideig kell szedni...

Mennyi ideig kell szedni fogamzásgátlót, hogy kimaradjon a menszesz?

Figyelt kérdés
Még sosem szedtem, egy hónap múlva nyaralni megyek, és pont akkor jönne meg a menstruációm, arra gondoltam, hogy fogamzásgátlóval késleltetném. Tudom, hogy előtte ki kell vizsáltatnom magam úgyhogy nem kezdhetem el rögtön szedni. Ha mondjuk közvetlenül egy héttel a várható mensi előtt kezdem el szedni, lehetséges, hogy ki fog maradni?
2023. szept. 25. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
nyaralni?őszelni max 😂😂😂😂
2023. szept. 25. 10:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elsö pár hónapban elég gyakori, hogy folyamatosan pecsételö vérzésed van.

Másrészt a fogamzásgátlót nem akármikor lehet kezdeni, általában a menzesz elsö vagy 5. napján, ha máskor kezded, akkor egyáltalán nem hat.

De az garantált, ha egy héttel a menzesz elött kezded szedni, nem marad el a vérzésed.

2023. szept. 25. 10:42
 3/7 A kérdező kommentje:

"Másrészt a fogamzásgátlót nem akármikor lehet kezdeni, általában a menzesz elsö vagy 5. napján, ha máskor kezded, akkor egyáltalán nem hat."

Értem, de a cél nem

fogamzásgátlás, hanem hogy kesleltessem a következő menszeszt.

2023. szept. 25. 11:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
lehet hogy annyira jól sikerül majd a késleltetés hogy 1 ideig nőgyógyászhoz jársz majd mert teljesen felborít és majd utána hetekig meglesz..ha nem kezdted el amikor kellett akkor hagyd..túléled a nyaralást nőlj fel nem meghalsz csak menstruálsz
2023. szept. 25. 11:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Hiába nem az a cél, ha nem megfelelö idöben kezded, nem müködik!
2023. szept. 25. 16:03
 6/7 A kérdező kommentje:

És a progeszteron készítményekről tudtok valamit mondani? Azzal ki lehet tolni a menszeszt? És ha igen, rögtön működik? Milyen vizsgálat kell hozzá?

Nem csak kényeskedésből nem akarom, hogy megjöjjön, a barátommal fogunk elutazni, és nagyon ritkán van lehetőségünk kettesben együtt lenni, és örülnék ha pont nem a nyaraláson jönne meg. (gumival védekezünk)

2023. szept. 25. 20:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Ilyen lehetöség nincs.
2023. szept. 25. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!