Ez mit jelent pontosan?
Fogamzásgátlót szedek.
Volta. Nogyogyasznal, aki azt látta, h a mehnyalkahartyam 4mm, bal ovariumban 11 és 9 mm-es teszi, jobb oldalon pedig 13 mm.
Ez a tüsző dolog nekem nem világos. A fogamzásgátló nem úgy működik hogy a peteerest. Ilyen adatok ugye azt jelentik megfelelően ved a figamzasgatlom?
Köszönöm!
Megfelelően véd, ne aggódj!
"A fogamzásgátló szedés megakadályozza az érett pete kiszabadulását. A peteérés egész folyamatát nem állítja le."
Csak azt nem teszik hozzá a gyógyszer melletti terhesség esetén a kommentelők, hogy esetleg nem szedtek-e mellette antibiotikumot ami gyengíthette a hatást, nem ment- a hasuk aztán nem pótolták a fogamzásgátlót, vagy elfelejtettek bevenni egy szemet...
Érdekes én 7 éve szedem odafigyelve és sosem lettem terhes mellette. Normálisan kell szedni és nem lesz gond nyugodj meg! Nyilván most sem vagy terhes.
Egyszer volt olyan 3 hónapja, hogy az utolsó szem fog.gátlót kihánytam, de volt utána 8-9 nap kiegészítő védekezés, meg azóta már kiderült volna ha az vagyok nem?
Illetve ezen a héten hétfőn 7 körül bevettem majd másnap reggelfél hét után hánytam egyet de addigra meg már felszívódott szerintem, a tájékoztatóm 3-4 órát, hogy bevételt követően 3-4 órán belül van hányás hasmenés akkor van baj.
Ezért aggódom picit
Egyik fogamzásgátló módszer sem 100%-os. Olvass utána, mi az a Pearl index. [link]
Az érték azt mutatja meg, hogy az adott módszerrel 100 nőből 1 év alatt hány esik teherbe - a legjobbak nagyon közelítenek a nullához.
2 értéke van, van egy tökéletes (MINDENT pontosan betartanak a használat során és nem történik semmi hiba) és egy tipikus, mivel emberi lényke vagyunk, hibázunk, mindenki szervezete másképp működik, és balesetek is történhetnek (ami vki írt, hogy pl. hánytam/hasmenésem volt, de már eltelt x óra, akkor ugye nem kell kiegészítő és lehet, hogy ÁLTALÁBAN felszívódik ennyi idő alatt, de pont annál a személynél nem szívódott fel és kellett volna kiegészító védekezés vagy az antibiotikum bekavar stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!