Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruációs görcsök ellen...

Menstruációs görcsök ellen milyen gyógyszert érdemes bevenni? Nektek mi vált be?

Figyelt kérdés

Minden hónapban fáj a hasam az első/második napon, de az utóbbi időben már nem csak pár óra, hanem egy teljes nap erős görcsök jelentkeznek, és második nap is érzem még bőven. Ilyenkor alig élek, semmit nem tudok csinálni.

Próbáltam már házi praktikákat, illetve fájdalomcsillapítót is, de egyáltalán nem használtak. Érdemes lenne más gyógyszerrel megpróbálkoznom?

2023. aug. 17. 12:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekem csak a Nurofen hat olyankor. De az elég hamar.

27N

2023. aug. 17. 23:40
 12/13 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

Az első nap sokaknak fáj eléggé, többek között nekem is így van, néha megy is tőle a hasam. Ha durva rosszullétek lennének mellé, szokatlanul erős vérzés, rendszertelen menzesz, akkor érdemes tovább tapogatózni. De egy hüvelyi ultrahang nem ártana, mert okozhatja pl PCOS vagy mióma is.

Gyógyszerről annyit, hogy érdemes azért megfontolni, miket szed így rendszeresen az ember. A nem szteroid gyógyszerek rossz hatással vannak az emésztőrendszerre ilyen pl a Cataflam, Apranax, Algopyrin stb. sajnos én is ilyeneket szedtem, el is múlasztották a fájást egy fél órán belül, de nem tesz jót a hasnak nagyon. Én inkább paracetamolt szedek már pl Benuron, ami gyengébb, de nem egy lórúgás a szervezetnek azért.

2023. aug. 21. 16:46
 13/13 anonim ***** válasza:
Cataflam szerintem eleg eros, en kinzo fogfajastol kezdve a gorcsokig mindenre azt hasznalom. De draga.
2023. szept. 1. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!