Anorexia után hogy kapjam vissza a menzeszem?
17 éves vagyok és 12 évesen jött meg a menzeszem. Soha nem volt egymás után 2x menzeszem, volt amikor 6 hónapot kihagyott de itt nem vizsgáltattuk ki.
2020 augusztusában jött meg utoljára. Jelenleg 160 cm és 40 kg vagyok, 38ról indultam. A hormonaim nagyon alacsonyak voltak, illetve vörösvérsejthiányom van. Most próbálok normálisan enni és járok pszichiátriára és pszichológushoz. Szedek macát, b vitamint, omega 3at és d vitamint. Nagyon szeretnék már menstruálni... Nem akarok elhízni és kövér lenni. Félek, mivan ha nem az anorexia miatt nincs menzeszem hanem már előtte volt valami? Voltunk ultrahangon is ott azt mondták nagyon összement ugye a petefészkem az evészavar miatt. Visszakaphatom még ezt?
Folytasd a normális életvitelt.
Vissza.
Én 168cm vagyok, nekem akkor lett újra menstruációm, miután legalább 47kg lettem.
Szerintem egyél egészségesen, szedj fel még egy kicsit és rendben leszel te is.
Ne stresszelj ennyit, ez se tesz jót.
Ez nem így működik, hogy nem érted, ezért biztos lennie kell.
Rendszeres, stabil étrend, normális mozgás, kifogástalan életvitel, önértékelésed fejlesztése, káros szokásoktól mentes életmód és ha majd eljön az ideje, meglesz.
Szia!
Én is anorexiából gyógyulok így az eddigi tapasztalataim alapján tudok adni 1-2 tanácsot. Nekem az indította be a menstruációmat, hogy 2-3 hónapon keresztül 2500-3000 kcalt ettem. Tudom ijesztően hangzik ez az egész, de ne aggódj nem leszel kövér! Hagyni kell a testednek, hogy megtalálja azt a súlyt, ahol jól érzi magát és utána habarabb beindul a gyógyulás, mert a szervezeted már nem érzi veszélyben magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!