P2 a rákszűrés eredmény bajt jelent?
Sziasztok.
Most néztem meg ügyfélkapun az eredményt és ezt írták.
Utána olvastam, valahol azt írják hogy teljesen normális, máshol azt hogy már bajt jelent.
Volt valakinek ilyen érték?
Persze megyek majd vissza az orvoshoz is.
Köszönöm.
Itt egy link:
Olvass utána még alaposabban, és keress rá a neten is, de röviden ennyit írnak róla:
"P2: Gyulladás és reaktív hám jelenléte a levett kenetben: leucocytak és hystiocyták. Rosszindulatú elváltozásra utaló sejtelváltozás azonban a vizsgált citológiai anyagban nincs. Teendő: gyulladás ellenes kezelés javasolt, majd a következő ciklus közepén ismételt citológia elvégzése."
És nem leszólásnak mondom, de beírtam Google-be hogy "rákszűrés eredmény p2" és ez volt az első találat. Hamarabb megnyugszol, ha magad keresel rá, mint hogy mástól várod a választ, csak egy tanács a jövőre nézve :)
Dehogy van gyulladásod.
P2 az normális
P3 nál van gyulladás
P4-5 meg nagy baj.
Az átlag szexuális életet élő nőknek p2 a leletük.
P2 nem teljesen normális - nem is tudom, honnan szedték ezt, hiszen a P1 a teljesen normális, azért P1 és nem 2-3-4-5.
A P2 valamilyen gyulladást, esetleg hegesedést okozó hámsejt-elváltozást jelez (általában valamilyen fehérvérsejt jelenlétéből következtetünk erre), de aggodalomra okot nem ad, már ami a szűrés elsődleges célját illeti, kimutatható daganatos elváltozás ugyan nincs, de antibiotikum kezelés szükséges lehet. (Sokan ilyenkor szoktak érezni odalent kellemetlen szagokat, "fehér folyást", kellemetlen érzést, esetleg még viszketést is. Ez egyértelműen gyulladás vagy bakteriális fertőzés jele, még akkor is, ha tünetek (!!még!!) nincsenek.) Egyébként való igaz, hogy az aktív szexuális életet élő nők legtöbbjének P2-es az értéke. Sajnos. De ez már más tészta.
Nem fogom beszkennelni az ide vonatkozó tankönyveket, de a tájékozatlanok előbb érdeklődjenek a nőgyógyászoknál, mielőtt ostobaságokat írkálnak!
6
Nekem még soha nem volt p1 leletem. Egy átlag nőnek nincs ilyen. A szüzeknek esetleg. Szóval ne riogasd a kérdezőt, semmi baj a p2 leletével.
Most is p2 lett a leletem és egy csomó mindenre szűrtek egyéb okokból, baktérium, gomba stb…
Lehet a tankönyved ezt írja de a valóságban a p2 jó lelet és ha nincs külön panasza a kérdezőnek, semmit nem írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!