Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Első nőgyógyászati vizsgálat?

Első nőgyógyászati vizsgálat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nemrég lettem 16 éves és anyukám el akar vinni nőgyógyászhoz. Több helyen is azt olvastam, hogy az első vizsgálatra 25 évesen van szükség vagy ha már az illető aktív szexuális életet él. Én még nem élek aktív szexuális életet, nincsen semmjféle panaszom (tényleg semmi, a menstruációmmal sincsen, soha nem görcsölök, nem szedek fájdalomcsillapítókat, fogamzásgátlót, gyógyszereket a vitaminokon kívül) és nem is vagyok 25 éves.

Ha mégis elmennénk hallottam valamiféle eszközről amit felhelyeznek. Et nem lehetne elkerülni? Pl. Hasi ultrahanggal?

Mondtam,hogy ez még korai és ha úgy érzem akkkr én majd elmegyek. De ő megkérdezte a mamát és ő is 16 évesen kezdett el járni. (azért szerintem akkor még más világ volt, főleg hogy nagymamám 19 évesen szült először)

Szerintem ez nekem még túl korai lenne.

Szerintetek?

2023. aug. 7. 08:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
83%

Ilyen helyzetben semmi értelme nőgyógyászhoz menni. Anyukád kicsit el van tévedve. Az első szex után érdemes évente rákszűrésre járni. Ha nincs panaszod akkor ne menj orvoshoz. Egyébként a vizsgálat elején jogod van kizavarni anyukádat a vizsgálószobából a váróterembe. Nyugodtan élj ezzel a jogoddal. A nőgyógyásznak meg bátran mondd meg hogy nincs semmi panaszod csak anyád kattant és indok nélkül elrángatott. Amit felhelyeznek az a kacsa. Azt felhelyezve könnyebb vizsgálni meg kenetet levenni a rákszűrés miatt. De szűzen panasz nélkül ilyet biztosan nem fog felhelyezni az orvos. Ultrahang fejet sem...

27N

2023. aug. 8. 11:35
 12/12 anonim ***** válasza:
23%

Nézd, attól semmi bajod nem lesz, ha elmész de kiderül minden rendben. Fordítva ez már sajnos nem igaz...

Ne aggódj, nem fogja elvenni a szüzességedet!

2023. aug. 9. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!