Menstruáció előrehozása vagy késleltetése fogamzásgátló tablettával?
Sziasztok!
Augusztusban 1 hetes nyaralást tervezünk és nekem pont akkorra esedékes a menstruációm. Évek óta tablettát szedek és szeretném így megoldani a kitolódását vagy a mensim előrehozását. Lehetséges ez, ha pl nem tartok szünetet a fogamzásgátlóval vagy ha előbb abbahagyom a szedését? Még sosem "játszottam" így a menzeszemmel, de 1 hét fürdőzést nem hagynék ki. Tampon sem megoldható mert nem szeretnék úgy a vízben lenni.
Először is, fogamzásgátló tabletta szedése mellett nincs menstruáció. Az megvonásos vérzés.
Másodszor, természetesen csinálhatod azt, hogy nem tartasz szünetet, és így "tolod el" a vérzést. De ne csodálkozz, ha esetleg emiatt végigpecsételed a 2. levelet, mert simán előfordulhat.
Lehet pecsételő vérzésed, de simán szedheted tovább. Ha bizonytalan vagy beszélj az orvosoddal, ő ismer téged a legjobban, tudja melyik gyógyszert szeded és nem véletlenül tanult az orvosin évekig.
(Nekem azt mondta a sajátom, hogy mű ciklust nem lehet felborítani, meg van, ahol endometriozis miatt kifejezetten javasolják, hogy 3 havonta tartson csak szünetet a nő, sőt már van ilyen gyógyszer is kifejlesztve.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!