Van valamilyen traumatikus vagy lekezelő nőgyógyászati élményed?
Nekem még 21 éves koromban volt, amikor alig tudták kiirtani belőlem a P3-at. Akkor még szűz voltam, s lehet, hogy még ilyet nem láttak, hogy egy 21 éves lány szűz.
Az egyik férfi nőgyógyász azt mondta, ne foglalkozzak vele, semmi bajom, a pasihiány okozza (jó, hogy nem f@szhiány), és majd ő felír nekem receptre egy pasit.
Nem röhögtem a poénon, de tényleg nem kaptam gyógyszert sem.
Elmentem egy másikhoz, szintén férfi, ő meg magánrendelésen (ahol kemény összeget fizettem) volt olyan durva velem a vizsgálat során, hogy kijött a könny a szememből. Nyilván nem fogok nekiállni sírni, hisztizni, de könnyeztem. Ő se fogadta el, hogy szűz vagyok. Kérni kezdtem, hogy finomabban, mert ez nagyon fáj, erre bedühödött, és ordibálni kezdett, hogy már rég hozzászokhattam volna, ha nem most kezdek el nőgyógyászhoz járni, meg ha nem játszom kislányt huszonévesen (gondolom, itt a szüzességre célzott).
Amikor kérdeztem, hogy mi a bajom, nem volt hajlandó válaszolni. Azt mondta, ott lesz a papíromon, olvassam el, majd szabályosan kidobott a rendelőből. Ismétlem, még mindig fizetős rendelésen voltam.
Hazáig bőgtem. S bár már majdnem 20 év telt el, de még most is köpök egyet, ha elmegyek a rendelő előtt. Vidáman rendel azóta is, a mai napig.
Magyarországon sajnos sok a durva orvos (nemcsak a nőgyógyászok között). Aki így bánik a pácienssel, az pályaalkalmatlan emberi okokból.
Amúgy nem látott még szűz nőt? Egy 21 éves szűz nem ritkaság, de én ismertem olyan nőket is, akik egész életükben azok voltak. Apácáknak is lehetnek nőgyógyászati bajaik. Nekik mit mondanak az ilyenek?
Nekem mindenféle nőgyógyászból kijutott. Nagyon bunkó még nem volt, csak kissé bunkó. Gondatlan, felelőtlen is akadt. Rendest is ismertem. Van, aki képes normálisan bánni a beteggel.
Volt olyan, aki félrekezelt, volt olyan, aki olyan ügyetlen vagy gondatlan volt, hogy nagyon fájdalmas volt a vizsgálat.
Sajnos az igazán jó orvos köztük is ritka.
:( sajnos nekem is van, nem egy, ehhez hasonló élményem. Elkeserítő. Én már meg se tudom számolni, hány nőgyógyásznál jártam. Majdnem minddel van valami ami nem klappol. A fele pedig kifejezetten bunkó. Volt aki szintén, szerintem szándékosan, fájdalmasan vizsgált, véreztem utána. Volt aki hasonlóan éreztette a korbeli és státuszbeli fölényét. (Mikor első pár alkalommal érkeztem tizen-huszonpár évesen) Volt aki nyíltan megmondta, az állami rendelésen, a névjegykartyáját kezembe nyomva, hogy a magánrendésen tud sürgősségel fogadni (mert kora terhesen véreztem és megnyugtatás helyett szemrehányást kaptam) Megint később, mivel volt egy hosszú hónapokig visszatérő problémám, ami miatt elkeseredve, több orvos véleményét is kikértem, az egyébként azt megelőzően szimpatikus doki felhánytorgatta nekem, mikor végül őhozzá mentem vissza, hogy miért kezeletlen magam máshol is. Mert ugye ezt látta a felhőben. A magyarázat részben, hogy nála nem volt egyből időpont. De nem nagyon adott lehetőséget, hogy elmondjam. Meg itt már olyan hangnemben beszélt, hogy megfogadtam, oda se megyek vissza. Hála Istennek akkor a következő doki kigyógyított.
Lenne még sajnos, de már nem is akarom félidézni ezeket az élményeket. Neked is azt javaslom, hogy menj megint tovább máshoz. Ha akár hússzor kell váltani, akkor annyiszor. Mert aki egyszer ilyen, attól következő alkalmaknál sem lehet sok jóra számítani
Volt, egy női orvos vizsgált meg olyan durván, mint soha egyetlen férfi sem.
Amikor kikértem magamnak, akkor még ő b...tt le, hogy ne nyavajogjak, ezt minden nő kibírja.
Érdekes, még sohasem FÁJT előtte a rutinvizsgálat, de persze, tuti én nyavalygok. Idióta pi...
Érdekes módon sok lelki szadista tanul nőgyógyásznak. Egy orvosnak tudnia kell, hogy a fájdalom vizsgálat közben informatív. Vagy arra utal, hogy ő csinálja rosszul, vagy rendellenességre utaló jel, ami segítheti a diagnózist is. Pl. ha a nőgyógyászati vizsgálat fáj, akkor lehet a háttérben valami gyulladás, endometriózis, vaginizmus, stb. Van, hogy egyszerűen az orvos csinálja rosszul a vizsgálatot. Ilyenkor neki kellene elnézést kérnie.
Hihetetlen, hogy nálunk ennyi bunkó orvos van. Ez valamilyen kelet-európai sajátosság? Nyugaton az a gyanúm, hogy nemigen engedheti meg az orvos ezt a stílust magának, mert ha bepanaszolják ilyen bánásmód miatt, akkor gyorsan menesztik. Nálunk egyszerűen a betegjogok gyermekcipőben járnak. A másik gond az orvoshiány. Ha alig van orvos, nincs mód a bunkókat elküldeni, mert veszélybe kerül az ellátás.
Elvileg nálunk is lehet jelezni a betegjogi képviselőnél, ha az orvos nem megfelelően viselkedik. Az emberi méltóság sérelme is jogos betegpanasz. Csak bizonyítani nehéz. Másrészt gyakori, hogy a panaszokra nem válaszolnak. Engem pár éve egy kórház udvarán ért kisebb baleset a megfelelő karbantartás hiánya miatt (beleestem egy vízelvezető árokba, kisebb sérülést szenvedtem). Írtam nekik, mi történt és hogy fizessenek kártérítést. Le se bagóztak. Gondolom, hasonló lenne a helyzet, ha valaki az orvos nem megfelelő modorára panaszkodna. Másrészt ha nincs tanú és hangfelvétel, bizonyíthatatlan, még a bejelentő üti meg a bokáját (az orvos ráfogja, hogy csak kitalálta).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!