Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha képtelen vagyok megnyugodni...

Ha képtelen vagyok megnyugodni, nem fog tudni megvizsgálni a nőgyógyász?

Figyelt kérdés
Felnőve rendszeresen ért szexuális bántalmazás, ami miatt valószínűleg ptsd-m van mert nem bírom elviselni ha hozzám érnek és/vagy alultöltözötten látnak. Pl mikor háziorvos vizsgált, és le kellett vennem a felsőmet, és meghallgatta a légzésemet, aztán megmérte a vérnyomásomat, akkor is mondta hogy elég magas. Mert ilyenkor elfog a páni félelem, rosszabb esetben fizikailag is rosszul leszek. Emiatt nem is mentem eddig nőgyógyászhoz, viszont most muszáj lenne mert szinte biztos hogy valami bajom van. A gond csak az, hogy az egyik youtuber lány akit követek is mondta, hogy ráförmedt az orvos hogy lazítson különben nem tudja megvizsgálni. Ez tényleg így van? Olvasgattam az oldalon és itt is írta mindenki hogy lazítani kell. Biztos vagyok benne hogy képtelen lennék nyugodt lenni és ellazítani az izmaimat, még ha akarnám se. De akkor tényleg nem tud megvizsgálni, és nincs is értelme elmenni? Olyan opció nincs hogy elmondom a tüneteimet, és csak simán ír valamit, amit jónak lát?

2023. jún. 6. 14:56
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Mondd el az orvosnak ezt, az elején, szerintem.
2023. jún. 6. 15:05
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Nekem egy darabig vaginizmusom volt, így minden nőgyógyászati vizsgálat egy rémálom volt.

(Aki nem tudja: görcsbe rándulsz alul, ha csak közelítenek hozzád, kínszenvedés a szex, mert kb. olyan, mintha megerőszakolnának, stb.)

Volt olyan doki, aki üvöltött velem, hogy ne hisztizzek, ő 8 éves kislányokat vizsgál, és ilyet még nem látott.

(nem hisztiztem, semmit se csináltam, csak rohadtul fájt, még bőgni is csak akkor kezdtem, amikor már ajtón kívül voltam)

volt, hogy női nőgyógyászhoz mentem, hátha az normálisabb, de az is csak ordibált, hogy lazuljak el, és kb. az is olyan volt, mintha megerőszakoltak volna

Barmok ezek mind.

Szerencsére elmúlt, már nincs ilyen problémám

2023. jún. 6. 15:12
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Hát orvosfüggő is, de egy-két ujjal is tud vizsgálni, nem mindig kell kacsa. A lelki oldallal érdemes pszichológushoz vagy pszichiáterhez menni.
2023. jún. 6. 16:17
 4/9 anonim ***** válasza:
15%
Képzeld, hogy a barátod csinálja és akkor máris jó.
2023. jún. 6. 16:55
 5/9 anonim ***** válasza:
66%

Mi pontosan a gond amivel mennél? Nyilván évente a rakszures erősen ajánlott. De ha pl gomba gyanú áll fenn arra bőven elég ha kérsz a gyógyszertárban canesten hüvelytablettát meg krémet.

26N

2023. jún. 6. 17:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Csípő fájdalmat érzek, ami pisiléskor fokozódik. Kb mintha fel lennék fázva, de azt a háziorvos kizárta (csináltak vizelet tesztet). Ő küldött el nőgyógyászhoz.
2023. jún. 6. 17:14
 7/9 A kérdező kommentje:
(csípő mint melléknév, nem mint testrész)
2023. jún. 6. 17:15
 8/9 anonim ***** válasza:
81%

Amit javasolni tudok hogy igyál sok medveszőlő és mezei zsurló teát. Illetve szedj tőzegáfonya kapszulát. Nekem ezek mindig beváltak ha pisibajom volt.

A doki pedig meg tud vizsgálni úgy is ha feszült vagy de nyilván az úgy nem túl komfortos. Szerintem menj magánba. Megéri azt a pénzt. Ott kicsit jobban foglalkoznak az emberrel mint a tb alapú ellátás során.

2023. jún. 6. 17:47
 9/9 anonim ***** válasza:
80%
Meg tud vizsgálni, csak fájni fog. :(
2023. jún. 7. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!