Ha úgy megyek nőgyógyászhoz, hogy az idő alatt éppen menstruálok, akkor meghallgat és/vagy megvizsgál, vagy elküld?
Tudom, hogy úgy kellene időpontot kérni, hogy ne essen egybe a menstruációm a vizsgálattal, de pont azzal a panasszal szeretnék menni, hogy szabálytalan a ciklusom, össze-vissza jön meg, tehát fogalmam sincs, hogy legközelebb mikor fog. Persze ha magánhoz mennék, az megkönnyítené a dolgot abból a szempontból, hogy ha kitalálom, hogy menni akarok, akkor kb. már másnap fogadnak is, szóval nem kell előre kisakkoznom, hogy na vajon két-három hét múlva pont aznap vérezni fogok-e. Viszont erre jelenleg nincs pénzem.
Utoljára 56 nappal ezelőtt jött meg. Tegnap foglaltam időpontot márc. 4-ére. Ma kezdett el görcsölni a hasam alja, illetve nagyon megnőtt az étvágyam (ami menstruáció előtt nem szokatlan nálam), ezért aggódom. Ha pont akkor lenne meg, amikorra az időpontom szól, elmehetnék, vagy teljesen felesleges? Esetleg függ a vérzés erősségétől? (Ha lemondom az időpontot és másikat kérek, simán benne lehet a pakliban, hogy mire sorra kerülök, megint pont meglesz, ezt a problémát szeretném lehetőség szerint elkerülni.)
Engem simán megvizsgált hüvelyen keresztül. A vizsgálóasztalon kellett elvennem a betétet.
Lehet, hogy nem gyakori jelenség, de attól függ, mi a baj!
5
"A vizsgálóasztalon kellett elvennem a betétet."
Ilyen mértékű megalázó helyzetet nem tudom, hogy hogyan lehet elviselni... Őszintén.
6! Miért lenne megalázó???
Eleve a felfogásotok hibás.
Az orvos segíteni akar, azért van. Nem azért, hogy titokban élvezkedjen rajtad, és megalázzon.
Aznap én olyan egészségügyi állapotban voltam, hogy az érdekelt legkevésbé, ki lát meg, és hogy.
Muszáj volt a vizsgálat. És örülök, hogy segített, mert majdnem kórház lett belőle!
Még annyit fűznék hozzá, hogy nyilván függ a vérzés erősségétől is, mert első meg utolsó napon, nyilván attól függ, hogy neked milyen a ciklusod, de simán lehet, hogy meg is tud rendesen vizsgálni.
Az jó, amit már valaki javasolt, hogy ha esetleg megjön, hívd fel és kérdezz rá, de ha szabálytalan ciklus miatt mész, ultrahangot tud csinálni, ki tud kérdezni, vérvételre is el tud küldeni (ha akar, sajnos ilyen panaszra a legtöbben egyből csak fogamzásgátlót írnak fel), úgyhogy szerintem felesleges ezen stresszelni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!