Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruáció megszüntetése?...

Menstruáció megszüntetése? (tapasztalatok)

Figyelt kérdés

nem új a dolog, szerintem nagyon sok nőt zavar minden hónapban ez a dolog. engem kifejezetten. életem legrosszabb része ez, minden hónapban kiüt valamennyire. néha kevésbé, néha irtózatosan. szerencsére nem sokszor, de előfordult már többször is, amikor azt mondtam, megdöglök. amúgy is beteg vagyok, nincs szükségem még erre is. nem akarok szenvedni. és a tanulmányaim meg a majdani munkám miatt sem fér bele az életembe, hogy havonta 3 napot feküdjek...:S eddig is mindig a legrosszabbkor jött meg, amikor valami más is lett volna. egyszerűen keresztülhúzza minden számításomat, rosszabbá teszi az életem...ebből nem kérek.

ki mit hallott a megszüntetésről, esetleg a napok számának lecsökkentéséről? szeretném tudni. hallottam valamiféle injekciókról is, de azt hozzáteszem, hogy én sem vagyok konkrétan az ilyesmik pártján és tudom jól, hogy ez egy természetes dolog, így alakította ki a természet, úgyhogy nem kérek kioktatást!!! (megkérem azokat, akik ezt tennék, hogy még csak ne is írjanak, nem vagyok egy éretlen buta kislány, aki nem ismeri a test működését). de szerintem érthető, hogy sokan vannak olyanok, akik nem kívánnak minden hónapban szenvedni és kivonni magukat a "forgalomból"...

2010. okt. 9. 20:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
1%

Te mar nagyon faradt vagy, de inkabb lelkiek teren es nem maga a havi ciklus miatt, de ezt mar raadaskent eled meg, s nincs mar turo kepesseged.

Az autogen trening es a joga fog segiteni Neked, vagy pedig elmesz egy magan klinikara es ha talalsz olyan orvost, Aki elvegzi azt a mutetet, hogy "kipakoljanak", akkor tedd azt.

Meg a gyogynovenyteakat tudod fogyasztani, lehet nyugtato teakat kapni, de lehet cickafarkteat is inni, mivel ez special a noi medence gyogyitoja!

Tehat ne hisztizz, mert nem ersz el vele semmit, de hidd el, hogy a fenti ket mozgasi technika es a gyogynovenyek megfogjak szuntetni a panaszaidat.

2010. okt. 10. 00:30
 22/35 A kérdező kommentje:
nem vagyok se fáradt, se hisztis. egyiket se teszem. a betegségem miatt megtanultam nagyon jól kezelni a dolgokat, elviselni azt, amiket kell, jól viszonyulni a dolgokhoz. nyugodt és vidám lány vagyok. ez az egy nem megy. mellesleg jógázom. de nem értem, egyesek mért tesznek úgy, mintha én lennék az egyetlen, akinek ennyire rossz és rengeteg kellemetlenséget okoz a dolog. egyszerűen tanácsot kértem, amivel jobb lehet...
2010. okt. 10. 13:57
 23/35 anonim válasza:
90%
Nekem màr lassan kèt ève nincs menstruàciom mert ez a kezelèsem modja.Endometriozisom volt,meg mutottek,majd fèl èvig injekcios kezelèst kaptam most pedig szunet nèlkul folyamatosan minden nap szedem a fogamzàsgàtlot ès igy elmarad minden egyes honapban a vèrzès.én is 23 èves vagyok de senkinek nem kivànok amin keresztul mentem.Persze a jo rèsze az hogy nem fàj màr semmim mert nekem is elotte borzalmas volt a menszesz idoszak ès sok sok èvbe telt mire kideritettèk az orvosok hogy pontosan mi is a gond.A rossz rèsze az hogy hormon tultengès van tehàt ez a menopausa osszes tunetèvel jàr ès 30 kilo plusz hizàssal.Komolyan mondom hogy oruljon valaki akinek nem kell ilyen vissza szoritàshoz folyamodnia.
2010. okt. 10. 19:29
 24/35 A kérdező kommentje:
ilyet én sem szeretnék...
2010. okt. 10. 20:38
 25/35 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Ha neked ennyire fáj a menszeszed az utalhat betegségre is. Nekem is endometriózisom van és most műtöttek. Hál az égnek attól függetlenül, hogy ott benn totál káosz volt a hasmaban, nekem nem fájt tragikusan a hasam. De most jelenleg nekem sem jön meg injekciókak köszönhetően, amit nem igazán ajánlanék senkinek.

Egy fél éve van "klimaxom" 34 évesen és borzasztó, de nem a tény hogy nem menstruálok /azt lesz..., sőt talán még kényelmes is. De lelkileg a női hormon hiány annyira kikészített, hogy csak gyógyszerrel tudok aludni és konkrétan antidepresszánst kell szednem, egyszerre vagyok idegbeteg és depressziós...és mindez főleg a hormon hiánya miatt. Tehát, ha nem akart fogamzásgátlót szedni, ami állítólag tényleg nagyon sokat segít, akkor kipakoltathatod magad. De vedd figyelembe azt, hogy női hormon nélkül maradni nem csak azt jelenti, hoyg nem menstruálsz...sok mindenre hatással van, de igaz mindenki máshogy viseli...én pl nagyon szarul, de van akinek semmi rosszat nem tapasztal...

Elképzelhetpnek tartom, hogy talán neked is emiatt fáj a ahsad jobban. Elvileg akár műtéti uton megoldható, hogy kevsébé fájjon.

2010. okt. 11. 15:28
 26/35 anonim ***** válasza:
96%

A menstruáció elmaradásának egyik lehetséges oka:

" Intenzív edzés. Azok a nők, akik nagy erőfeszítést igénylő sportokat űznek, vagy táncolnak versenyszerűen (távfutás, gimnasztika, ballett), gyakran tapasztalhatják a menstruációs ciklusuk felborulását, kimaradását. Több tényező játszik szerepet egyszerre: alacsony testzsír, stressz, magas energiafelhasználás."

[link]

én most ezt fogom kipróbálni. nem versenyszerűen ugyan, de régebben naponta edzettem és akkor csak 3 napos menzeszem volt, ami pontosan 26 naponként jött és egyáltalán nem fájt.

amúgy éppen rohadtul fáj a hasam - mivel jó régen edzettem utoljára -, így találtam a kérdésed.

én sem szeretnék gyermeket. nem mindenki szeretne. ennyi. nem vagy egyedül

2012. ápr. 4. 18:26
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
A méheltávolításon kívűl létezik egy ugynevezett endometrium ablatio ( méhnyálkahártya elsorvasztása ) (ezt találtam valahol)
2012. máj. 13. 16:49
 28/35 anonim válasza:
94%

Én megértelek, ugyanezektől a dolgoktól szenvedtem.

Hihetetlen, hogy a nők akik nem tapasztalják mennyire meg vannak róla győződve hogy az mindenkinél úgy van...

Amerikában már használják a seasnoque és lybreal tablettákat, előző évi 4 gyenge menstruációt, utóbbi egy teljes éves kimaradást eredményez. Én már a loSeasonique-t szedem, a beszerzés kicsit macerás, de érdemes megpróbálni

2012. jún. 10. 20:20
 29/35 Mokusbeka válasza:
91%
én endometriózis miatt vetteném ki a méhemet, én sem akarok gyereket, de nyilván nem veszik ki, mert 28 éves vagyok. kíváncsi lennék erre az ENDOMETRIUM ABLATIO-ra, nem tudom, ezt kinek csinálják meg...ezzel is megbarátkoznék, már ha véglegesen elsorvasztják a méhnyálkahártyát. én nem akarok hormonokat szedni egész életemben az endo miatt...
2014. márc. 3. 12:35
 30/35 anonim ***** válasza:
67%

Mókusbéka!

Nem kell elsorvasztani a nyálkahártyát, elég ha természetes progeszteront használsz!

Emerita, vagy NatPro-t. Ezeknek nincs mellékhatásul, ha peteérés előtt kened, akkor akadályozza a peteérést és vékonyítja a nyálkahártyát...csökkenti a fájdalmakat.

Nem kell kivetetni a méhet, a fájdalom ellen az sem mindig jelent megoldást, ha a szövetek a hasflara tapadtak, vagy a bélra...

Ajánlom elolvasásra ezt az oldalt!

[link]

Meg ezt az endometriózis forumot beszélgetésre:

[link]

Remélem pozitívan fog titeket feltölteni.

Meg, ha már itt tartunk akkor jövé héten lesz endometriózis találkozó...:-) gyerek el.

[link]

Csajok kitartást, lehet ezen segíteni és nem csak mesterséges hormonokkal!!!!

2014. márc. 3. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!