Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruáció megszüntetése?...

Menstruáció megszüntetése? (tapasztalatok)

Figyelt kérdés

nem új a dolog, szerintem nagyon sok nőt zavar minden hónapban ez a dolog. engem kifejezetten. életem legrosszabb része ez, minden hónapban kiüt valamennyire. néha kevésbé, néha irtózatosan. szerencsére nem sokszor, de előfordult már többször is, amikor azt mondtam, megdöglök. amúgy is beteg vagyok, nincs szükségem még erre is. nem akarok szenvedni. és a tanulmányaim meg a majdani munkám miatt sem fér bele az életembe, hogy havonta 3 napot feküdjek...:S eddig is mindig a legrosszabbkor jött meg, amikor valami más is lett volna. egyszerűen keresztülhúzza minden számításomat, rosszabbá teszi az életem...ebből nem kérek.

ki mit hallott a megszüntetésről, esetleg a napok számának lecsökkentéséről? szeretném tudni. hallottam valamiféle injekciókról is, de azt hozzáteszem, hogy én sem vagyok konkrétan az ilyesmik pártján és tudom jól, hogy ez egy természetes dolog, így alakította ki a természet, úgyhogy nem kérek kioktatást!!! (megkérem azokat, akik ezt tennék, hogy még csak ne is írjanak, nem vagyok egy éretlen buta kislány, aki nem ismeri a test működését). de szerintem érthető, hogy sokan vannak olyanok, akik nem kívánnak minden hónapban szenvedni és kivonni magukat a "forgalomból"...

2010. okt. 9. 20:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
0%
te liba, a menstruáció megléte nem csak arra való, hogy gyereked legyen (nem mellesleg 23 évesen én sem akartam gyereket)...hormonokra viszont szüksége van a szervezetednek ;)
2010. okt. 9. 20:25
 12/35 anonim ***** válasza:
95%

De nem fogjátok fel a kérdező gondját. Az nem állapot, hogy ekkora fájdalmai vannak, ez tényleg nem maradhat így. Vannak ilyen gyógynövények erre, de sztem hülyeségek és sokára hatnának, ha egyáltalán hatnak. Nem is tudom milyen orvos segíthetne, a nőgyógyász csak a hülye tablettát tudja hajtogatni, mintha az csodaszer lenne minden problémára. Nekem is szörnyű nagy fájdalmaim voltak és mikor kérdeztem erről orvos ismerőst, azt mondta, hogy akinek nagyon fáj a vérzés annak szűkebbek az erei, akinek nem annyira annak tágabb. Ezért enyhül a fájdalom pl meleg vízben ülésre, vagy melegruha rárakásra, vagy meleg infralámpára, mert a hőtől kitágulnak az erek, dehát az is mire ha addigra meghal az ember a fájdalomtól...

Gyógynövény patikában azrt érdeklődni kellene, hogy van-e ere szer. Biztos van amúgy, csak hasson is, hogy legalább ne fájjon, mert elmúlasztani nem lehet normális úton.

2010. okt. 9. 20:43
 13/35 anonim ***** válasza:
17%

Ha ENNYIRE utálod az egészet és gyereket sem szeretnél szülni később sem, akkor menj el egy magánklinikára, ott bizonyára vállalják a méhed és a petefészkeid eltávolítását...

Akkor végleg megszabadulsz az összes női nyűgtől.

2010. okt. 9. 20:51
 14/35 A kérdező kommentje:

már megbocsáss, kikérem magamnak a lelibázást!!! a rohadt életbe is, olvasd el a többi kommentet és az én hozzászólásomat. s talán kiderülne, hogy mi van, az is, hogy mért nem akarnék gyereket. ráadásul nekem ne magyarázd, hogy mire való a menstruáció. mikor állítottam, hogy arra való? csupán reagáltam az első kommentre...

hát nem kértem, hogy az ilyen hozzászólásokat le se írjátok? és még én vagyok a liba... pfff...

igen, igazad van, 21.43-as hozzászóló. abból nem kérek, hogy mindenki a hülye fogamzásgátlókkal jöjjön, ennyiért nincs értelme elmenni dokihoz. és még egy dolog: kinek van ideje napokig szenvedni és kúrálni magát? mert azt nem engedhetem meg magamnak, hogy órákra beüljek a meleg vízbe és áztassam magam... egyrészt, mert be kell osztani az időmet, és úgy semmit sem lehet csinálni. másrészt nem egyedül lakom és nem foglalhatom el a lakótársaim elől az egész fürdőszobát (tekintve, hogy a wc is ott van) /s az egyik fiú/... azért nem mindegy úgy megy, ahogy azt egyesek elképzelik. forró vizes palackot szoktam a hasamra tenni, miközben fekszem vagy ülök, s úgy még esetleg más is megy közben...

2010. okt. 9. 20:55
 15/35 A kérdező kommentje:
ja és ettől nem érzem magam nőnek. marhára nem. jó annak, aki ezt ennyire pozitívan tudja felfogni, örüljön neki!
2010. okt. 9. 20:56
 16/35 anonim ***** válasza:
16%

A fokozott fájdalmat okozhatják lélektani okok is. Ennek megvan az anatómiai és élettani magyarázata is. (ld fájdalomérző pályák lefutása)

Ahogyan olvasom a kommentedet, inkább az jön át, hogy ez a lélektani rész erősebb nálad.

Pszichológus emellett megtaníthat különböző módszerekre, melyekkel a fájdalmadat csökkenteni tudod. (pl autogén tréning)

Mi innen nem tudunk olyan fizikai módszert ajánlani, ami a problémádat megszüntetné, mert bizonyára összetett okok miatt ez a problémád nem kizárólag fizikai természetű.

2010. okt. 9. 21:31
 17/35 anonim ***** válasza:
10%

1 magyarul meg sem próbáltad a tablettát, de egy bizonyítottan nagyobb kockázatú, de alapvetően ugyanolyan típusú gyógyszert injekcióban bevállalnál...

2 ha sportolnál rendszeresen valószínűleg a tüneteid nagy része enyhülne egy normál menstruációs panasszá

3 fel kéne keress egy pszichológust, mert a saját tested ilyen mértékű utálata biztos visszavezethető valami traumára ;)

2010. okt. 9. 21:45
 18/35 A kérdező kommentje:

1.nem mondtam egy szóval se, hogy bevállalnám. azt írtam, hogy hallottam róla, de nem vagyok az ilyenek oldalán.

2.ki mondta, hogy nem sportolok? és ha nem, akkor honnan tudod az indokot, hogy mért nem?

3.nem írtam olyat, hogy utálom magam. nem bírom a menstruációt, amiről nem tehetek.

+ tanulj meg olvasni

2010. okt. 9. 21:51
 19/35 anonim válasza:
95%
Én meg tudlak érteni!Számomra is kínokkal jár a menstruáció: hasmenés,láz,hasi görcsök,derék és fejfájás, hányás, rossz közérzet, szédülés...Vannak nők akik sokkal nehezebben élik meg ezeket a napokat, nem értem mit nem lehet ezen érteni.Én régebben fogamzásgátlót szedtem, nagyon sokat enyhültek akkor a panaszaim, de azt abbahagytam és azóta megint csak szenvedés.
2010. okt. 9. 22:32
 20/35 anonim válasza:
95%

22:32 vagyok

Én elég aktívan sportolok hetente 6-7szer másfél órát,kézilabdázom, és nekem egyáltalán nem enyhülnek ettől a panaszaim.Egyszerűen ha megjön..nem tudok iskolába, vagy dolgozni menni.Én gondolkodom a fogamzásgátlóban..

2010. okt. 9. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!