Tényleg nem kell kezelnünk a páromat?
Sziasztok! Fél éve nem múló hüvelygombám van. Rendszeresen látogatom a nőgyógyászt, illetve ezalatt a fél év alatt már a másodikat (akivel elég elégedett vagyok, alapos, elismert).
Rengetegfajta gyógyszert beszedtem, mire nála kötöttem ki. Ő 4x1 Flukonazolt írt fel amit egy hónapig szedek, illetve hüvelykúpot. Természetesen tenyésztés igazolta a gombát (candida albicans). Amikor kérdeztem, hogy a páromat mivel kezeljük, azt mondta, nem kell.
A páromnak valóban nincsenek tünetei, de úgy tudom, lehetnek tünetmentesen fertőzöttek. Személy szerint viszont megőrülnék, ha meggyógyulnék és visszatérne.
Tehát a kérdés: Mennyire általános, hogy ilyen esetben a partnert nem kell kezelni?
9 Még egy ami fontos:
Mindig az ilyen kezeléseket egyszerre kell használni. Ugyan azon a napon kell kezdenetek.
A Fluconazol kúp nálam nem gyere be, meg a többi sem-csak és kizárólag a Klion.
@ 13/16,ma 11:45
Nekem ez (Gynophilus Protexin) vált be,azért javasoltam.
Engem anno még egy hétre be is fektetett a kórházba a dokim,annyira nem akart megszűnni a "nyavalyám". Vagyis van bőven tapasztalatom.
Én csak magán rendelőbe járok, nálam nem játszik az "SZTK" probléma.
15-ös, 16-os, köszönöm szépen az ajánlást, mindenki másnak pedig az egyéb tanácsokat. :)
Ha valaha megszűnik, könyvet írok róla. :D
Visszatérő hüvelygombát fél évig tartó szisztémás( tehát tablettás) kezeléssel kell a protokoll szerint kezelni . Én kislány korom óta szenvedek tőle , a 3. dokit fogyasztom már ezzel a problémával. A párodat is kell kezelni mindenképp .
Illetve meg kell keresni a hajlamosító tényezőt .( cukorbetegség, immunhiány, gyógyszerek, endokrin okok, stb)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!