Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen fogamzásgátlóra váltott...

Milyen fogamzásgátlóra váltottàl, ha a yadine/volina/yasminelle stb. nem vált be?

Figyelt kérdés
Tehát ha előtte drosperinone tartalmút szedtél, milyen alternatívát javasolt az orvos?

#drosperinone
2023. ápr. 15. 13:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem, csak értek hozzá, azért válaszoltam.

Én gesztodén tartalmút szedtem csak, nekem az bevált elsőre. Viszont nekem nem volt durván pattanásos a bőröm.

2023. ápr. 15. 17:39
 12/16 A kérdező kommentje:

Az a legjobb. :) Köszönöm mindenkinek.

Már kicsit el vagyok keseredve, mert eleve azért (is) szedek tablettát, mert progeszteron hiányom volt és ugyanez a tünet, de elkeserítő, hogy tabletta mellett is pecsételés van. Nagyon bízom benne, hogy egy váltás segíteni fog.

2023. ápr. 15. 17:47
 13/16 anonim ***** válasza:

Hát ha ódkodsz a nem antiandrogéntől, akkor próbáld ki a dienogestest, hátha. Ha nem, még mindig ott a háromfázisú.

Egyébként a nem antiandrogén tabik is szoktak javítani a bőrtüneteken, mert mindegyik növeli az SHBG-t, ami megköti a tesztoszteront, így az aktív hormon szintje alacsonyabb lesz.Csak az antiandrogének direktben is csökkentik, erősebb az ilyen hatásuk.

Plusz én pl. annak ellenére, hogy PCOS-es vagyok, így azért ha nem is durván, de voltak pattanásaim, meg rendesen szőrös voltam, direkt nem annyira akartam antiandrogént, mert sok helyről hallom, hogy szedés abbahagyása után még háromszor olyan pattanásosak lettek.

Még így is féltem abbahagyni, hogy nem olyat szedtem, de már szeptemberben abbahagytam, és ilyen téren minden oké.

2023. ápr. 15. 17:56
 14/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Gondoltam beszámolok. Belarát írt fel váltásként az orvos. Sajnos a ugyanaz a probléma vele, csak még erősebb a közti vérzés. :( Érdemes vele várni még 2-3 hónapot? Vagy inkább menjek vissza egyből, hogy ez se válik be?
2023. máj. 15. 08:07
 15/16 anonim ***** válasza:
Annyit érdemes, igen, az első hónapokban ez előfordul. Ha ez sem válik be, szerintem háromfázisút szedj…
2023. máj. 15. 09:15
 16/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Szeretném megosztani a tapasztalatom, hátha valakinek később hasznos lesz. Végül ez sem vált be és nem volt türelmem hónapokat vacakolni vele. De végre azóta van olyan módszer ami bevált. Ez nagyon nagy megkönnyebbülés,mivel évek óta nem volt normális, közti vérzés nélküli ciklusom.

Az orvos nuvaringet javasolt, amitől kissé ódzkodtam. Attól tartottam, hogy az alacsonyabb hormon tartalom miatt ezzel még rosszabb lesz, meg, hogy akár gombásodni fogok, mivel folyamatosan viselni kell, meg, hogy jönnek majd a pattanások, stb. és el se hiszem, de tökéletesen működik. Ami még félelmem volt, hogy zavarni fog, hogy ott van, de semmi. Az orvos azzal magyarázta, amikor ezt javasolta, hogy mivel itt folyamatosan és egyenletesen jut a szervezetbe a hormon, ezért bízik benne, hogy nem lesz közti vérzéses probléma. Így is lett.

2023. júl. 16. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!