Miben különbözik a Yasminelle fogamzásgátló a Jangee-tól?
5 év Lindynette majd 4 év Jangee fogamzásgátló szedése után pecsétlő vérzés megjelenése miatt Yasminelle fogamzásgátlót írt fel a nőgyógyászom.
Először azt mondta, hogy ez a Yasminelle, amit most felír erősebb, mint a Jangee, aztán pedig azt, hogy nem erősebb, csak más. Nem volt egyértelmű, pedig többször visszakérdeztem, másnap még telefonon is felhívtam, de ott sem kaptam számomra egyértelmű választ.
Kiváltottam és összehasonlítottam a Jangee-t a Yasminelle-el, ugyanaz a hatóanyag és a mennyisége is (3 mg/0,02 mg). Akkor mégis miben különbözik?
Az orvos azt mondta, hogy lehet, hogy a Jangee-t már megszokta a szervezetem, ezért próbáljuk meg ezt a másikat. De nem értem, hogy miben különbözik a kettő, ha ugyanaz a hatóanyag és annak mennyisége is.
Azt meg pláne nem, hogy egyszer azt mondja, hogy erősebb, utána pedig hogy nem erősebb, nem magasabb hormontartalmú, csak más.
Én ugyan nem értek hozzá, de nekem úgy tűnik, hogy ugyanaz a kettő, csak más a neve, de ha van itt hozzáértő, akkor nyugtasson meg, hogy nem ugyanaz, mert akkor semmi értelme a váltásnak és előrébb sem vagyok a problémám megoldásával.
Valóban más a Yasminelle? Ha igen, miben?
Nem különbözik. Konkrétan ugyanaz, csak más márkanéven. Ez tök gyakori fogamzásgátlóknál.
Normális nőgyógyász tudja is ezt, vagy szivatni akar és ő pénzt kap a másik gyógyszerér felírásáért. Pláne, hogy ha nincs mellékhatásod, akkor minek kellene váltani?
Egyébként hasonló az eset mint az Estelle és Lindynette 75 µg/30 µg-vel. Nekem konrkétan patikus mondta, hogy nem rendel csak értem Lindynettét, mert van készleten Estelle és akkor minek, ha úgyis ugyanaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!