Miért fáj menstruációkor a székletürítés? (többi lent)
Alap esetben nem fáj, de amikor menstruálok akkor egy erős, szúró jellegű fájdalmat érzek az egész alhasamban ami kisugárzik hátul a medencecsontom környékére is.
A legelső menstruációm 13 évesen volt, most 16 éves vagyok. Ez az egész kb. másfél éve kezdődött amikor erősebbek lettek a vérzéseim és hellyel-közzel beállt a ciklusom. Ezt elmondtam édesanyámnak is de neki sincs ötlete hogy ez mitől lehet. Én ismerek 1-2 női betegséget ami ilyen tünetekkel járhat, de én az endometriózishoz szerintem még túl fiatal vagyok, és a görcseim sem szoktak olyan erősek lenni. Egyszer volt eddig kb. olyan 1 évvel ezelőtt hogy annyira görcsölt hogy majdnem elájultam de általában nem kell rá gyógyszert se bevennem.
Szóval halvány lila gőzöm sincs hogy ez mitől lehet ezért gondoltam hogy kiírok ide egy kérdést hátha valakinek lenne ötlete hogy ez mitől lehet vagy ha esetleg ezt rajtam kívül már más is megtapasztalta akkor tudjon nekem segíteni.
A válaszokat előre is köszönöm:)
Nekem is van, teljesen természetes kisugárzó fájdalom, ugyanis a méhed nincs annyira távol a belektől, meg mindentől, így ha fáj, ott is fájhat.
Nem, nincs endometriózisom és sosem volt még.
Menzesz alatt a méh megduzzad, összehúzodásokkal löki ki a vért és a szövetet, ezek a görcsök. Mivel a megduzzadt méh fala hozzáér a belekhez, így természetes, hogy hatással van a székletürítésre is. A székletürítés megmozgatja a méhet, ami egyébként is egy érzékeny állapotban van, ezért érezhetsz fájdalmat. Az erős fájdalom kisugároz a testünk többi részére, gondolj csak a fogfájásra. Sokszor akkor sem csak egy fog fáj, hanem az egész szád. :) Nincs endometriózisom, de nekem is gyakori, hogy a görcsök miatt fáj a hátam vagy zsibbadnak a combjaim, illetve a székletürítés is szokott időnként fájni. Ezek mind az erős görcsöktől vannak.
DE, soha nem szabad elvetni az endometriózis lehetőségét. 16 évesen nem vagy hozzá fiatal, sajnos amint menstruálni kezd valaki, fennáll a veszélye.
Nekem minden menzeszem köldök körüli, erős , szúró fájdalommal kezdődik .( volt bélgyulladásom, az is pont ilyen volt) Kínszenvedés még a pisilés is ilyenkor.
Sajnos nekem van egy csokoládécisztám, majd műteni kell. Viszont 12 éves korom óta fájdalmas a havi bajom.( mert az, gyűlölöm ezt az egészet . Idióta természet ….)
25/N
09:11
nekem köldök körüli erős, szúró fájdalmam a pms-es tüneteim jelentkezése előtt szokott lenni kb 1 napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!