Én 19éves lány vagyok! A gondom az volna hogy a menstruációm első napjai katasztrófa. Alhasi fájdalmam van sokszor előfordul hogy napokig nem tudok felálni az ágyból. A segitségeteket kérném Gyógyszert? Gyógyteát? Minden érdekkel. Köszönettel:Éva
Nögyógyászomhoz fordultam mindent rendben talált szedtem meristint, no spát, cataflánt és fogamzásgátlót de semmi nem
használ már kipróbáltam gyógy- teákat is de seemmi nem történt!
Szia
egyutt erzek veled, hasonlo problemaval kuzdok egy ideje.
tudom hogy ez a fajdalom kepes teljesen elszigetelni meg a napi teendoidtol is, de en nem latom realis es egeszseges megoldasnak a fajdalomcsillapitok (gyogyszerek) szedeset, mert a test konnyen hozzaszokik, es nem hiszem el, hogy mondjuk tiz-husz ev szedes utan, minden honapban egy hetig, semmilyen karosodas nem lesz a testedben....
Sokan ajanljak itt a menstruacio ALATT vagy kozvetlenul elotte szedheto keszitmenyeket.
En kulonosen felhivnam a figyelmedet, hogy ha a mindennapi eletedben vegzel testmozgast (nem kell hogy profi sportolo legyel, de a heti 2 tesi ora vagy heti 2szeri kindi/torna/futas,stb...) kb. 70%al csokkenti a menstruaco alatt jelentkezo panaszokat.
Megprobalhatod meg az intimtornat valamint a gyogyteak szeles valaszteka is rendelkezesedre all, de en mindig aggodom, amikor fiatalok (bocs, en is 22 eves vagyok, mit fiatalozok itt!?) szoval amikor nok tonkreteszik magukat gyogyszerekkel es egy ido utan elerkeznek oda, ha mar csak a fajdalom mondjuk fejfajas elojelei jelentkeznek, egybol nyulnak egy doboz aszpirin utan!
Szoval en inkabb egy osszetett "gyogymodot" javasolnek neked: mozgas egesz honapban+gyogytea menzi elott/alatt+ kiegyensulyozott taplalkozas, sok folyadekkal!
Remelem elmulnak a panaszaid, hidd el en is tudom milyen szenvedes mindez!
Jo egeszseget Neked! :)
Szia
Mindenképpen menj el orvoshoz!
Az ilyen erős fájdalom egy méh-nyálkahártya rendellenesség miatt is lehet.
Semmiképpen ne hagyd, hogy ezek a napok uralják majd egész életed, a tevékenységeidet!
Annyi gondunk, bajunk van mostanság az életben, ezért amin tudsz változtatni, no annak menj utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!