Abbahagyjam a fogamzásgátlót vagy várjak őszig?
Vége lett a kapcsolatomnak, amely miatt szedtem. Most nem lenne szükséges szednem. Viszont fogamzásgátló előtt nagyon ragyás volt a hátam és az arcom. Jön a nyár, kivágott ruhák, nem lehet tartósan sminkelni, mert izzadok stb.
Ha most abbahagyom, nyárig jelentkezhetnek a pattik? Vagy várjak őszig? Amúgy semmi bajom sincs a tabival, semmilyen kellemetlen tünetet nem okoz, csak nem akarom feleslegesen szedni.
"nem akarom feleslegesen szedni"
Akkor ne szedd.
"Jön a nyár, kivágott ruhák, nem lehet tartósan sminkelni, mert izzadok stb."
Ha nem izzadnál, sem biztos, hogy szerencsés lenne sminkelni, mert nagyobb hőség esetén a bőrödre éghet... az izzadás a hőháztartás (hűtés) miatt teljesen normális olyankor.
Plusz: nem a fogamzásgátlóval kellene küzdeni a pattanások ellen.
"Ha most abbahagyom, nyárig jelentkezhetnek a pattik?"
Igen lehetséges, és ha így lesz, menj bőrgyógyászhoz.
Nem azért kezdtem szedni. Védekezés miatt. Ez csak egy plusz pont volt neki.
Amúgy nincs semmilyen gyulladásom, sem hormonproblémám. (Néztek női hormonokat mielőtt felírták)
De ha nem nőgyógyászati szinten vannak, akkor miért múltak el a fogamzásgátlótól?
4 éve szedem, 3,5 éve nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!