Maradt már ki nektek egy egész ciklus? Ha igen mitől? (nem terhesség) -bővebben lent!
júliusban ,augusztusban nagyon kevés volt a menstruációm,amit nem értettem :S
csináltam jópár tesztet és semmi.
Szeptember 16-án voltam laborban ott is csináltak tesztet ami szintén negatív.
20-a körül kellett volna megjönnie és még mindig semmit.
most megyek majd ultrahangra,hátha vmi ciszta v valami van.
Viszont valamitől nagyonsokat eszem már egy hónapja kb,evési kényszerem van. Hormonális problémám van talán?
Valakinek hasonló?
a hasamon már alapból is voltak szőrök de úgy vettem észre h most több van már és nem csak ott ahol eddig.
azonkívül elkezdtem szószerint zabálni pár hete:S
nagyonsokat eszem és főleg hízlaló kajákat...
én is hormonproblámára gondolok mert már júliusban is meg augusztusban is mondom nagyonkevés volt
de mitől lehet hormonprobléma?
Ha PCOS vagy (a szőrösödés és a zsíros bőr alapján előfordulhat), akkor az a hüvelyi ultrahangon ki fog derülni, mivel ilyen esetben a petefészek tele van cisztákkal.
De menzesz zavart okozhat a pajzsmirigy, a hipofízis és a mellékvese rendellenes működése is. A dokitól kérj hormonvizsgálatra beutalót, abból kiderül.
És akár talál vmi problémát, akár nem, menj el utána endokrinológushoz is. Ő foglalkozik kifejezetten hormonzavarokkal. (És vannak olyan hormonok - pl. pajzsmirigyhormon - amire a nőgyógyász nem tud beutalót adni).
pajzsmirigy vizsgálatom volt már és mindent rendben találtak...
viszont úgytudom h pco-nál nem minden esetben van ciszta a petefészeknél.
nekem most sima hasi ultrahangom lesz,vagy ez hüvelyi is? na mindegy endokrinolúgushoz kitől kérjek beutalót?
mert háziorvosom kb nem fog adni mert szerinte semmi bajom,ígyis alig kaptam múltkor pl kardiológiára is ,aztán persze kiderült h van bajom...
na mindegy amúgy hormonproblémára gyanakoszom én is mert már 2éve nagyon nagyon durván hasra hízom :S és amugy tök vékony vagyok...
zsíros a bőröm is.
amúgy endokrinológus csinál hormonvizsgáltatot is? vagy azt külön kell kérni?
hát azt nemtudom mert én ugye minden nap látom magam,de mondom a hasamon nagyon feltűnő iszonyú vastag zsírréteg van ott,nem normális a látványa.
a karom meg a hasam alapból szőrősebb az átlagosnál,viszont amit megfigyeltem h a mellemen a bimbó körül kijöttek nemrég kis mirigyek meg pár szál szőr már évek óta..
meg izzadós vagyok de a pajzsmirigyem meg normális...
rendben,köszönöm a tanácsodat.:)
de előtte még elmegyek azért ultrahangra,mert van már időpontom,h kizárjunk néhány tényezőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!