Miért késik mindig a mensim?
Minden hónapban késik 1-2 napot. Volt,hogy többet is,majdnem egy hetet. De utána vissza állt. Maradt ez az 1-2 napos csúszás. Most is késik már 5 napja. Amikor megvan nagyon görcsöl a hasam,és a bal lábam is fáj nagyon meg a derekam. Hanyingerrel,hidegrázással társul.
Mielőtt megjön,mindig apróbb görcsök szoktak lenni,ami ilyen jelzés szerű,hogy hamarosan érkezik. Be is vannak duzzadva a cickóim, de semmi fájás nincs és már ki vagyok ettől kicsit.
Ez normális egyébként,ha mindig késik?
Nekem PCOS-m van, ez okozza ezeket a tüneteket. Illetve dysmenorrheam (fájdalmas menstruáció) van, a nőgyógyász szerint ez a nők több mint felének ilyen.
Most "megfelel" nekem ez a pár napos-egy hetes csúszás, korábban hónapokig, fél évig is kimaradt, a rosszullétek ugyanúgy fennálltak.
Egy jó nődokihoz elmennék a helyedben,(sőt, nekem is kéne) de 28-40 napra ha megjön, illetve 3-8 napig tart, az még a normális kategória.
Ha minden hónapban késik 1-5 napot (gondolom a szabályos 28 naposhoz képest számolod), akkor neked 29-33 napos ciklusaid vannak. Nem mindenkié szabályos 28 napos.
A menstruáció alatt jelentkező panaszaid más kérdés. Azokkal a nőgyógyászod keresd fel vagy említsd meg neki a következő éves rákszűrésen, ő csinálhat/csináltathat további vizsgálatokat (pl. hormonvizsgálatot figyelembe véve a rendszertelen vérzésed is), ultrahangot stb. Majdnem minden nőnek vannak különböző tünetei a menstruáció alatt, sajnos van, akinek tényleg nehezebbek ezek a napok. :-(
A pre-menstruációs tünetek (apróbb görcsök, mellfeszülés stb.) is sok nőnél jelentkezik a menstruációt megelőző napokban.
Köszönöm szépen a válaszokat, és a tanácsokat, nagyon aranyosak vagytok!
#4 mindig 7 napig van meg nekem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!