Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Így véd a fogamzásgátló?

Így véd a fogamzásgátló?

Figyelt kérdés

Ennek a levélnek az 5. napján járok, és tegnap este elfelejtettem bevenni. A hétfő esti gyógyszert 7:40 kor vettem be, a kedd estit elfelejtettem és csak ma reggel jutott eszembe, azt 7:20 kor vettem be. Megnéztem a betegtájékoztatót, és tudom hogy ha 12 órán belül bepótolom a kihagyott szemet akkor nem kell kiegészítő védekezés, viszont ez épphogy 12 órán belül volt, és nagyon el akarok kerülni egy nem kívánt terhességet.

Így is teljesen véd akkor a gyógyszer? Vagy legalább megszakításos “védekezést” használjunk mellé?

Köszönöm előre is a válaszokat.

2023. márc. 1. 07:37
A kérdező szavazást indított:
Véd a gyógyszer
Nem 100%-an véd
Használjatok mellé megszakítást
17 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
A megszakításos az nem védekezés! Amennyiben nem vagy biztos a dolgodban, használjátok óvszert.
2023. márc. 1. 07:40
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

A gyógyszer így nem feltétlen véd, nagyon a határon van.

Használjatok mellé KIEGÉSZÍTÖ VÉDEKEZÉST! A megszakítás NEM AZ, az semmit sem ér!

2023. márc. 1. 07:41
 3/9 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a megszakítás nem rendes védekezés, viszont szedem a gyógyszert, és tudom hogy nagyon a határon volt, azért is tettem fel a kérdést. Köszönöm a segítséget.

Nemrég kezdtem csak el szedni a gyógyszert (4 hónapja), és nem teljesen értem még a működését. És mi az az időtartam ami már nem nagyon a határ? Ha esetleg máskor is sikerülne elfelejtenem, bár remélem nem lesz több ilyen. Ha mondjuk 10 óra után jut eszembe az még belefér? És a 11?

2023. márc. 1. 07:48
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

A 12 óra az, ami után nagy eséllyel csökken a hatás, de nem azt jelenti, hogy akkortól hirtelen egyáltalán nem véd. Szóval a 10-11 órás tippelgetésnek semmi értelme.

A fogamzásgátló akkor hat rendesen, ha pontosan - max egy óra eltéréssel - szeded minden nap. Ha nem, akkor bármikor elöfordulhat terhesség és az nem a gyógyszer hibája, hanem azé, aki nem szabályosan szedi.

Van egy nagyon egyszerü megoldás, a telefonon beállítod, hogy amikor ideje van, jelezzen, így nem tudod elfelejteni.

2023. márc. 1. 07:54
 5/9 anonim ***** válasza:
77%
Gumit használjatok! A megszakítás nem védekezés.
2023. márc. 1. 08:09
 6/9 anonim ***** válasza:
23%

Szóarkozhattok megszakítással, persze, aztán nem kell csodálkozni, hogyha tesztelsz egy pozitívat.

Mikor tanulják már meg a nők, hogy a megszakítás nem védekezés?

2023. márc. 1. 10:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Használjatok óvszert! Nem biztos hogy 100%os
2023. márc. 1. 13:54
 8/9 anonim ***** válasza:
38%
6-os: NEM a nök nem tudják, hanem a férfiak, a nök csak nem mernek ellenkezni, hogy ez nem OK!
2023. márc. 1. 14:24
 9/9 A kérdező kommentje:

6

Talán el kellene olvasni a leírást is, ha tudsz akkor válaszolni rá, nem ideugatni egy semmit.

A többieknek köszönöm.

2023. márc. 2. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!