Tampon, vagy betét a jobb? Elsősorban az érdekel, mi bajt okozhat a tampon?
Egyesek szerint a betét egészségesebb, mert a vér nem ott bent kezd el "bomlani", viszont van, aki pont azt mondja, hogy az a jó, ha már rögtön bent felszívja a tampon, mert akkor nem folyik végig a hüvelyen és nem ott "bomlik". Bár nyilván úgy lett kitalálva az ember, hogy a természetes mód, vagyis ha kifolyik, ne okozzon gondot, csak hát a tampon mégiscsak sokkal kényelmesebb...
18 éves vagyok, tampont kb. egy éve használok, de állandó jelleggel 2-3 hónapja (éjszakára is). És most elbizonytalanodtam, hogy nem kéne-e inkább betét?
Sziasztok!
Én kb 3 éve menstruálok és most is és mindig is betétet használtam. A tampont nem bírom 1szerűen: egészségtelen, a bacik melegágya, ráadásul undorítónak találom hogy felnyúlkáljak magamnak. Ezen kívül engem mindig is arra neveltek hogy betétben legyek, sosem engedték hogy tamponozzak (jól is tették!). Tény, hogy a betét kényelmetlen, én is és rajtam kívül is még sokan úgy érzik, hogy olyan mintha pelenkában lennénk. De inkább pelus, minthogy fertőzés és magamnak nyúlkálás. Nagyon erős a vérzésem így vastag és hosszú betétet kell viselnem. Az az igazság hogy nekem éjszakára nem elég 1 betét, hanem 2-t kell berakni, az már nagyon kényelmetlen és kellemetlen: vastag illetve csörög zörög ha épp megmoccanok. Nem tudjátok, hogy melyik a legvastagabb és leghosszabb betét? Mert akkor abból lehet hogy elég volna 1et betenni éjjelre, ráadást nappal is jobb ha ritkábban kell cserélni (mert ugye van olyan helyzet hogy nem tudunk).
Hölgyeim!
Annyi minden hülyeség kering hogy a tampont egészségtelen baktériumokkal teli és stb. Hölgyeim miért jobb a betét mint a tampon? A betét ott van a bugyidba vérrel teli azon ülsz büdös is ráadásul és szerintem gusztustalan! Meg hogy a tamponnal a baktériumok mennek oda föl én tampont használók már jó sok ideje és egyszer sem volt semmi egészségügyi problémám megtudjátok tampont hogy kell fölrakni? hogy előtte alaposan kezet mosunk kedves hölgyeim nem úgy hogy egyből nekivágunk, mert akkor csodálkoztok hogy fertőzést kapok el! Szerintem a tampont sokkal kényelmesebb mint ez a hatalmas nagy betét a bugyiba, és szerintem a nőknek majdnem 80% tanga bugyit hord! Ez az én személyes véleményem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!