Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire ciki 30+ évesen...

Mennyire ciki 30+ évesen pelenkát hordani?

Figyelt kérdés

Két év után először jött meg a menzeszem. Iszonyatosan erős, nappal 1,5 óránként cserélem, éjszaka értelemszerűen átázom. Tettem be vastag betétet, de amint felkelek elmozdul és átázok.

Maradt szülés utánról bugyipelenkám, de annyira kínosnak, öregesnek, nőietlennek érzem (szülés után ia feszengtem benne). Szívem szerint használnám, de még a férjem előtt is kellemetlennek tartom. Mennyire elterjedt ennek a használata?

2023. jan. 16. 08:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
33%
Menj el az orvoshoz, mert ez nem normális.
2023. jan. 16. 08:34
 2/12 anonim ***** válasza:
36%

Nem is értem mit keresel itt gyakorin... tünés orvoshoz!

még 60+osan se normális a pelenka...

2023. jan. 16. 08:37
 3/12 A kérdező kommentje:
Hívtam az orvost, azt mondta teljesen normális, mivel két éve nem menstruáltam valószínűleg vastagabb a méhnyálkahártya. Azt mondta akkor menjek, ga egy hétnél tovább tart és nem csökken. A mai a harmadik nap.
2023. jan. 16. 08:57
 4/12 anonim ***** válasza:
26%

És milyen betétet próbáltál előtte?

Tena lady, és az is átázott, vagy csak valami sima Libresse?

Amúgy nyugodtan vedd fel a pelenkát, utcán úgyse látja senki, a férjed meg csak elfogadja, előtte nem kell szégyellni. Ettől függetlenül utána kell menni a problémának, mert a pelenka csak tűneti kezelés.

2023. jan. 16. 10:15
 5/12 A kérdező kommentje:

Valami noname vastag betét. Az nem ázott át, hanem elmozdul, nem tartja meg az alakját, gyűrődik a vége.

Nyilván utánamegyek, ha ez így marad, de ugye ez az első. Igazából felkészülve sem voltam rá. Tamponból is csak kicsi volt itthon. Most vettem nagyot. Meglátjuk az meddig bírja.

2023. jan. 16. 11:01
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Üdv a klubban. Nekem 28 éve ilyen. 8 napig. Jelenleg Naturella éjszakai betétet használok nappal,és óránként cserélem. Ez így bírja.
2023. jan. 16. 13:31
 7/12 anonim ***** válasza:
15%

Nem, nem normális. Én 4 éven át nem menstruáltam étkezési zavar miatt, és attól nem lesz 4 évnyi vastag a nyálkahártya.

Keress normális orvost, aki megvizsgál, mert ekkora vérveszteség probléma.

2023. jan. 16. 15:57
 8/12 A kérdező kommentje:

Mára enyhült. Simán bír 4 órát a kicsi tampon. És akkor sincs csurig, de tovább nem hagyom bent. Én megbízom az orvosomban.

Két nap erős menstruáció miatt nem szaladok orvoshoz, ha azt mondta, hogy nem kell.

2023. jan. 16. 16:16
 9/12 anonim ***** válasza:
40%

6os válaszom miért 0%-os??

Tehetek én róla,hogy ilyen a menzeszem??

Ha az orvos szerint normális, akkor én mit csináljak?

Így jött meg 12 éves koromban, azóta szültem, és még mindig ilyen. 40 éves vagyok.

Ismerőseim közül 3 nőnek ilyen. 1 Mirena spirált használ rá,egynek kivették a méhét emiatt, egy meg tűr,mint én.

Nagyon sok nőnek élettanilag ilyen erős. Úgymond nem tankönyvi. De ettől még normális.

2023. jan. 16. 16:37
 10/12 anonim ***** válasza:
28%

A következő menzeszre szerintem sokcseppes tampon+vastag betét, annak elégnek kell lennie. Nem ciki a pelenka, de ha nem muszáj, szinte senki nem venné fel szívesen.

Amúgy nekem is van olyan ismerősöm, akinek nagyon erős, sokáig is tart, vérszegény is emiatt, de nem tudnak mit kezdeni vele az orvosok, nála még a fogamzásgátló sem vált be.

2023. jan. 16. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!