Mi a tudományos magyarázata annak, hogy a nők a menopauza után nem termelnek több ösztrogént, csak tesztoszteront?
Pontosan mi történik ilyenkor? Nem termel a testük többé olyan enzimet, ami képes lenne elvégezni a tesztoszteron átalakítását ösztrogénné?
Vagy az agyalapi mirigy és a hipotalamusz szintjén történik változás?
Mi ennek a pontos tudományos magyarázata, ami szimplán túl mutat azon, hogy nem termel többé ösztrogént. A miértekre vagyok kíváncsi!
Miből gondolod, hogy menopausa után egyáltalán nincs ösztrogéntermelés?
A petefészkek ösztrogéntermelése csökken le.
A zsírban ugyanúgy átalakul a tesztoszteron ösztrogénné, ezért lesznek a kövér postmenopauás nők méhtestrákosak....
Igen, tudom, hogy olyan extra-gonád szövetekben, amelyek aromatáz enzimben gazdagok, mint az általad említett zsírszövet, csontok vagy agyszövet a menopauza után is lehetséges az ösztrogén termelés.
Viszont a petefészek, amely eddig a teljes ösztrogén termelés 90%-át adta ez teljesen megszűnik.
Úgy tudo ez amiatt van, hogy mert azok a gének, amelyek az aromatáz enzim produkciójáért felelősek a petefészkekben többé már nem íródnak le és így nem lesz aromatáz, ami a tesztoszteront ösztrogénné alakítsa. Ezért a petefészkek a menopauzában csak tesztoszteront termel.
Arra lennék kíváncsi, hogy ez pontosan miért alakul így. Mi történik ami arra készteti a testet, hogy többé ne termeljen aromatáz enzimet a petefészkekben.
*2 válaszoló: Igen, ezzel én is tisztában vagyok, de ez így egy nagyon általáns megfogalmazás, ennél jobban a mélyére szeretnék ásni.
Eltudná nekem valaki ezt érthetően magyarázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!