Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Leiden-mutációval fogamzásgátló?

Leiden-mutációval fogamzásgátló?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Gyerek korom óta gyötör a pattanásos bőr, sajnos az utóbbi időben ez mellé erősebb szőrzet is társult (arcon, már nyakon is). Voltam nőgyógyásznál, aki azt mondta a heterozigóta Leiden-mutációm miatt (mégha enyhén működik felül az egyik génem) nem fog felírni fogamzásgátlót, és senki más nem fogja megtenni, mert nagy a kockázata a trombózisnak. Oldjam meg esztétikailag. Már olyan szinten van hogy az esztétikai megoldás nem elég. A tüneteim egyre súlyosabbak, a mindennapjaimat teljesen tönkre teszi. A 20-as éveimben járok és a mai napig nincs megoldva ez a gond.

Egy ideig az osztrákoknál dolgoztam, az ottani nőgyógyász és endokrinológus akinél voltam azt mondta hogy baromság emiatt szőnyeg alá söpörni ezt a problémát. Vért vettek, megnézték, és felírták a Diane-35-öt vérhígítóval. Nem volt semmi gond a gyógyszerrel, a legdurvább mellékhatás amit tapasztaltam az erős hangulatingadozások voltak, amiatt hagytam abba a szedését (nagyon kiállhatatan voltam). Használt a bőrömnek, és a szőrösödés is visszább maradt de sajnos miután abbahagytam csak rosszabb lett.

Vissza kellett jönnöm Magyarországra, szerettem volna másik fogamzásgátlóval folytatni de nem segít egyik orvos sem.

Mitévő lehetnék?

2022. okt. 11. 20:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Egyik barátnőmnek is ilyen problémája volt.Kapott hormont pedig őt alaposan kivizsgálták, és nála még több szőr kezdett el nőni.A szőrre azt tudom javasolni, hogyha a pénztárcád megengedi lézeres szőrtelenítés. Ezzel a szőrrel kapcsolatos problémáid megszünnének.
2022. okt. 12. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!