Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miert irjak az interneten,hogy...

Miert irjak az interneten,hogy 70-80 ml a menstruacios folyadek, mikor egy betetbe 100 ml is belefer? 5 betet ha elfogy, az mar 500 ml. Nekem 5 betet szokott eleg lenni.

Figyelt kérdés
Menstruacio
2022. szept. 8. 09:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egyedül 2-es írja ezt: "Nyilván ez a 70-80 ml ez 5 nap alatt jön ki,", nna ennek legalább van értelme. Viszont nagyon kevésnek tűnik, bár egyetlen egyszer olvastam, hogy nagyon kevés vér jön ki tényleg a kb. 5 nap alatt, de nem gondoltam volna, hogy ennyire.

8-as nagyjából ugyanezt írja: "A 70-80 ml pedig reális, mióta kelyhet használok van rálátásom a dologra, nekem egyértelműen ekörül az érték körül van." Csak ugye itt nem derül ki, hogy a 70-80 ml mennyi idő alatt reális, csak feltételezni lehet, hogy az 5 nap alatt.

10-es voltam

2022. szept. 10. 11:05
 12/14 anonim ***** válasza:

* Én nem értem, miről van szó. Oké, nők vagyunk (nem mindig full pontosan fogalmazunk), de esetleg nem lehetne értelmesebben?

10-es voltam

2022. szept. 10. 12:30
 13/14 anonim ***** válasza:

Bocsi, a nyolcas vagyok, nekem egyértelmű volt, mert én is olvastam ezt az adatot korábban.

Egy menstruáció során távozó vérről van szó, ez ugye erősen változó kinek hány nap és milyen erős vérzése van. Én vagyok, aki a kelyhet írta, nekem általában 6 napig tart, ebből egy nap az, amikor erősebb (~25ml), 2 ami közepes (~12-15ml), 1 ami gyenge és 2, ami már egy tisztasági betéten is elfér. Ezek a napközbeni adatok (a kehely 12 óráig lehet bent), éjszaka betétet használok, azt nem nagyon szoktam összevérezni a víszintes helyzet miatt, viszont olyan szokott lenni, hogy mondjuk mosdóban egyszerre több távozik, az nem tudom mennyi. Ott soknak tűnik, de szerintem a 80 ml-be úgy is beleférek.

Ez a mennyiség betéten amúgy úgy mutatott, hogy egyedül az erős napon "telt meg" a betét és kellett amiatt cserélnem (kb. 1-2-szer egy ciklusban), a többi alkalommal a diszkomfort miatt cseréltem, hamarabb kezdett bomlani a vér, mint hogy megteljen.

Viszont egyszer én is kipróbáltam a betét nedvszívó képességét, ahhoz a "tele van" állapothoz sehol sincs, amit menstruáció közben teli állapotnak érzünk. (és ez nem is baj)

Szóval igen, egy menstruáció során (azaz egy ciklusban) összesen ilyen kevés (a megidézett adat szerint 70-80 ml) vér távozik.

(Én amúgy az 5 db betétet nem tudtam értelmezni, ez még egy nagyon rövid menstruációval is napi egy cserét jelent maximum, ami meg nem túl egészséges.)

2022. szept. 11. 00:11
 14/14 anonim ***** válasza:

13

Köszönöm szépen!

Most már értem.

Wow, hát nekem az első nap, amikor megjön, akkor mondjuk szinte alig van vér, a második és harmadik napon 2-3 óránként normál betétet kell cserélnem (tehát az mondjuk csak az ébrenléti órákat számolva reggel 8-tól este 10-ig), tehát az napi 8 betét. A negyedik napon ált.ban délelőtt nem vérzek, de du. megint (akkor 1-2 betét). Az ötödik napon már szinte semmi. Éjszaka csak a második és harmadik nap szoktam (a többi éjszaka egyáltalán nem).

Szóval nekem egy dupla always (asszem 16 darab van benne) csomag simán elfogy egy menzeszkor. Azt hittem, ez a teljesen normális.

2022. szept. 11. 08:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!