Mit tegyek, ha semmilyen menstruációs eszközt nem viselek el?
Figyelt kérdés
Amikor betétet kezdtem használni olyan volt mintha pelenkában lennék. Átváltottam a tamponra de azt éreztem a hüvelyemben. Amikor divatba jöttek az alternatív,környezetbarát megoldások,megpróbálkoztam a kehellyel, mert azt hallottam, mindenben jobb a tamponnál,és biztos nem érezni,ha jól van felhelyezve. Nem jött be, nagyon kényelmetlen volt. A menstruációs bugyi sem,mert eleve a bugyikban sem érzem kényelmesen magam,ezek meg vastagak is.Évekkel ezelőtt jártam egy holisztikus erdei táborban,ahol menzesz alatt semmit sem használtunk. Bőr szoknya volt rajtunk, és hagytuk a vért folyni a lábunk közt a talajra. Este szalma ágyon feküdtünk, ami nyugodtan lehetett véres, mert másnap eltüzeltük. Ekkor éreztem a menstruációt elviselhetőnek, szinte kellemesnek mert semmi nem fogta fel a vért. De hétköznapokon megőrülök tőle, arra gondolok bár ne kéne használnom semmit.2022. szept. 4. 21:31
11/15 anonim válasza:
ja várj, látom a szalmát tüzeltétek el. ok. akkor a szoknyát mindenki maga vitte saját bukszára, ár inkluzív volt vagy újra kiosztották a korábbi turnus által használtakat?
13/15 A kérdező kommentje:
Az őskorban sem használtak semmit a nők, és jé,semmi bajuk nem lett,nem lettek meddők mert akkor kihalt volna az emberiség. Talán mert ez így természetes nem? És nem kell rászáradni a vérnek mert létezik olyan,hogy víz..ha esetleg hallottatok már róla
2022. szept. 5. 19:07
14/15 anonim válasza:
13: elég tájékozatlan vagy! Már az ókori egyiptomi nők is használtak tampont! Papiruszból sodortak kis tekercset, és azt dugták fel.
15/15 anonim válasza:
... tengerparthoz közel élő nők pedig már i.e. többezer évvel ezelőtt is használtak tengeri szivacsot, szintén tamponszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!