Fiatalabb kislánynak menstruációs görcsre milyen fájdalomcsillapító jó?
Figyelt kérdés
10 és fél éves a lányom, és ahogy elnézem, hamarosan megjön már neki. Én is ennyi idős voltam, ezért se lepődnék meg. Szeretnék rá felkészülni, de nem tudom, milyen görcsoldót vehetek neki. Én az ő korában Meristint használtam, de azt úgy tudom, kivonták a forgalomból, és amúgy se ért sokat. Most Cataflam meg Ketodex van itthon, de ezeket még jó sokáig nem szedheti.2022. szept. 2. 12:12
1/22 anonim válasza:
A számára bevált fájdalomcsillapítót kombináld görcsoldóval ( No-spa).
2/22 anonim válasza:
Nospa és nekem bevált egy elektromos melegítő párna.
3/22 anonim válasza:
Nem mindenkinek fáj a menstruáció, szerintem akkor kell fájdalomcsillapítón gondolkodni ha fáj neki.
4/22 anonim válasza:
Utolsó ,az a ritka ha nem fáj...
5/22 anonim válasza:
Ibuprofén tartalmú (ha nem allergiás rá).
De inkább érdemes nem rögtön a legkisebb fájdalomra bekapkkdni, mert egy idő után nem fog hatni.
6/22 anonim válasza:
Akkor kezdj el agyalni ezen, ha fáj neki. Gyerekként én pl nem görcsöltem, csak huszonévesen. Mire kell neki, lehet már az is jó lesz, amit te használsz.
7/22 anonim válasza:
Azt amit amúgy is adsz neki fájdalomra, lázcsillapításra 🤷🏼♀️. Annyira nem kell túlmisztifikálni, hogy mert menzesz görcs valami speciális vagy erősebb kell. Ha meg annyira görcsöl, hogy a megszokott fájdalomcsillapító sem enyhíti akkor gyermeknőgyógyászat, mert tévhit az, hogy normális ha elviselhetetlenül fáj egy nőnek a menstruáció (a görcs, kis fájdalom normális, a kegyetlen, durva az nem).
8/22 anonim válasza:
Nem is biztos, hogy fog fájni neki. Ha pedig mégis, akkor amit amúgy is adsz neki mondjuk ha fáj a torka. Sima fajdalomcsillapító.
9/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nem szeretnék szombat éjjel rohangálni az ügyeletes gyógyszertárba, mert nincs itthon fájdalomcsillapító. Nekem mindig nagyon fájt, még most is, én leszek a legboldogabb, ha ő megússza. Szerintem egy kamasz lányos családban a görcsoldó éppen olyan alapfelszerelés, mint a lácsillapító, az után sem akkor kezdünk szaladgálni, amikor már lázas a gyerek.
Amúgy ha valamije fáj (évi 1-2 alkalommal), Nurofent szoktam adni neki, az akkor görcsre is jó lehet?
2022. szept. 2. 13:42
10/22 anonim válasza:
Mivel fájdalomcsillapító természetesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!