Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire fájdalmas a laparoszk...

Mennyire fájdalmas a laparoszkópiás műtét?

Figyelt kérdés

Akinek volt már ilyen műtétje, kérem segítsen! :)

1 hónap múlva ilyen műtétem lesz lép ciszta miatt... Kíváncsi vagyok mire számíthatok, mennyire fog utána fájni, mennyi ideig... meddig kell kórházban lennem...

2008. dec. 21. 17:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Nekem kétszer volt petefészek cisztám, mind a kétszer így vették ki őket. Nos, az első télen volt, négy-öt hetet pihentem vele, a varratszedés (egy héttel a műtét után) alkalmával még nem bírtam fél órát állni. Egyébként 3-4nap és kiengednek. Fájdalmaim nem voltak, szóval a műtét maga se fáj. "Felfújnak" az kicsit kellemetlen érzés, de nem vészes. A mádosodik műtétem nyáron volt, akkor már a varratszedés után sétáltam a városban, két héttel a műtét után már kilométereket sétáltam, teljesen jól voltam. Szóval akarat kérdése szerintem, hogy mennyi idő alatt gyógyulsz meg. Az első suli időben volt, tehát nem volt az,hogy hű lemaradok valamiről. A másik meg ugye nyáriszünetben. Szerintem ne aggódj miatta, az a pár kis lyuk nem vészes, nem fog fájni.

Üdv és jó egészséget!

2008. dec. 21. 18:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Engem egyszer műtöttek petefészek cisztával. Maga a műtét nem viselt meg, viszont a jobb oldali sebem nagyon sokáig fájt. Most már nem fáj, és alig látszik. De ezt nem csinálnám mégegyszer, mert hetekre kiestem a munkából egy ilyen apró műtét miatt. Azóta szintén volt ciszta műtétem, de lézerrel csinálták, 1 óra alatt megvolt, saját lábon jöttem haza, nem volt heg. Kaáli Intézetben végezték el. Neked nincs erre lehetőséged esetleg? Igaz, hogy fizetni kell érte, de szerintem megéri!
2008. dec. 21. 18:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem fájdalmas a műtét.

Engem Augusztusban műtötek Vakbélre laparoszkóppal.2 nap után már sétálgattam, mint az előttem írok.

3 kis vágás lesz ami majd egy idő után elkezd halványulni.

2009. jan. 24. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!