Sokan miért ragaszkodnak a betéthez tampon helyett?
Elvégre a tampon sokkal diszkrétebb, frappánsabb. Azt is lehet több féle méretben kapni. Manapság olyan SILK TOUCH™ van rajtuk, hogy szinte maguktól másznak fel.
Másik kérdés: Valoban ugy van, hogy akinek nincs szörtelenítve a vulvája, köztük sokkal gyakoribb a kizárólagos betéthasználat -még akkor is, ha már "nagylányok"-?
Én azt vettem észre, hogy akárhányszor felmerül a kérdés, hogy "a tampon miért nem jó?" kb. ahány nő, annyiféle indok hangzik el. Nem igazán van átfogó ok, a legkülönbözőbb meglátásokat lehet olvasni:
- gyenge a vérzése, és nem telik meg annyi idő alatt amennyinél már cserélni kéne -> kellemetlen érzés kiszedni
- életivitele okán nem mindig tudja (tudná) megoldani higiénikusan, tiszta kézzel a cseréjét pl. munkája során
- fél a TSS-től
- fél valamilyen egyéb fertőzéstől
- nem tudja felhelyezni, "szűk" (sokan vannak, akik nem jó mérettel/márkával, nem jó szögben próbálkoznak, de azzal bele is törődnek, hogy "na jó, ez nem megy nekem...")
- olyanok is vannak, akiknek pszichésen nem megy, avagy természetellenesnek érzik, hogy - a férjükön/párjukon kívül - mást dugdossanak magukba...
- és olyanok is, akik egyébként használták, de mégis volt valami rossz tapasztalatuk/nőgyógyász lebeszélte róluk, és akaratuk ellenére kénytelenek voltak visszaszokni a betétre
- és még számtalan egyéb indok.
De ugyanígy a betéttel is, akik meg tamponosak és azt nem használják, az egyik az elmozdulás miatti átázástól fél, a másikat a fülledtség, nedves érzet zavarja, a harmadikat a "pelenka-érzés", a negyediknek meg attól volt valami nőgyógyászati baja, irritációja, stb.
Szóval erre nincs konkrét indok, mindenkinek más-más ellenérve(i) van(nak) azzal a mensi-termékkel kapcsolatban amit nem használnak
Utolsó!
Szét-adom amit irsz. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!