Mi a PCOS kivizsgálásának a menete?
A vérvételen, amire a háziorvos tud beutalni milyen hormonokat tudnak nézni?
Csak endokrinológus tud olyanra küldeni, ahol nemi hormonokat néznek? Vagy a nőgyógyász is?
Milyen orvosokhoz kell mennem és milyen sorrendben?
Szeretném, hogy minél kevesebb vizsgálatra és vérvételre kelljen mennem. Meg nőgyógyászhoz inkább magánba mennék, ő állami vérvételre nem is tud beutalni?
Nekem az aknem miatt kellett kivizsgálni,hiszen csak akkor kapható meg egy gyógyszert, ha nincs pcosom, mert Pcossel nem lehet szedni. Nekem a bőrgyógyász kért hormonpanel és vervizsgalatot, elmentem az állami nőgyógyászhoz, ő megnézte a petefészkemet alhasi ultrahanggal, legalábbis azt hiszem ez a neve, mivel még szűz vagyok, ha nem vagy szűz akkor hüvelyi úton nézik meg.
Majd elmentem a háziorvosi rendelőmbe, ott minden nap vesznek vért 2000ftért, kb másfél hónapot kellett várnom az eredményre. Tehát szerintem érdemes endokrinológushoz menned egyenesen, de nekem a bőrgyógyásznál kezdődött az egész folyamat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!