Megjött és nagyon rosszul vagyok Mit csinàljak?
Görcsölök,szédülök,hànyingerem van
Folyik rólam a víz de közbe fàzok
a szàm folyamatosan kiszàrad
17/L
Igyál sok folyadékot és pihenj sokat, esetleg egy meleg zuhany vagy egy melegvizzel megtöltött palackot rakj a hasadra segít oldani a görcsöket. De ha nagyon rossz lenne, akkor nyugodtan vegyél be egy fájdalomcsillapítót.
Viszont ha ez rendszeres és napokig kiesel a hétköznapi dolgaidbóla rosszullétek miatt, akkor érdemes lenne elmenned nőgyógyászhoz.
Ez a dysmenorrhoea.
Meleg takaró, meleg vizes borogatás vagy palack a hasra.
Speciálisan menstruációs panaszok idején javasolt intimtorna gyakorlatok,néhány perc ellazulás, egyedüllét, relaxáció (zene, illatos mécses, kellemesen meleg fürdő)javasolt. Sok folyadék és rostdús ételek fogyasztása, könnyű mozgás, séta a szabadban. Menstruációs panaszokat enyhítő gyógytea keverékek.
Ha ezek nem használnak, akkor jöhet a Nospa, Ibuprofén alapanyagú gyógyszer, vagy akár a Flektor por, de utóbbihoz gyomorvédő gyógyszer is erősen javasolt.
Igyál jó meleg teát, feküdj le magzatpózban, feküdj le, pihengess egy kicsit
Én ha nagyon rosszul vagyok, rubophent vagy sima fájdalomcsillapítót is szoktam enni, egy barátom pedig nospa-t használ
Esetleg ha van téli kézmelegítő párnácskád (olyan kristályos), azt is idatarrlthatod a hasadhoz, ha nincs gyógyszered
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!