5,3 TSH -val érdemes magán úton foglalkozni,ha a házi orvos nem teszi meg?
Sok köze van hozzá. Pont a háziorvos dolga, hogy azokat küldje az endokrinológiára, akik oda valók.
Attól, hogy a TSH 5,3 még nem törvényszerűen kell az endokrinológiára rohanni. Ha a T3 T4 jó, akkor érdemes várni.
Ha sok beteg indokolatlanul rázúdul a szakrendelésekre, akkor aki tényleg beteg, csak később kap ellátást. Pont ez lenne a háziorvos "kapuőri" feladata.
Most biztos jönnek a lepontozások, mert "nekem ez jár fizetem a TB-t"
Erre csak azt tudom mondani, hogy pont az ilyenek miatt tart itt az egészségügy.
2-esnek abban teljesen igaza van, hogy T3, T4 et (is) kell nézni. Persze gyanítom a háziorvos ezeket nem nézette (talán nem is jogosult ilyen vizsgálatot kérni, azt én nem tudom, de magán úton is el lehet készittetni. Mármint úgy hogy bemész a magán vérvételi helyre, fizetsz, vért vesznek és örülsz. E-mailen jön a lelet)
A hozzászólás második fele viszont egyértelműen egy tapló, destruktív vádaskodás. Szájbaverés járna érte egy igazságos országban. Az ellátás pedig igen is jár. Csak nem jut 😂 Sajnos ez ilyen.
Nagyon sok jó szakember elment külföldre. Itt meg maradtak a bukdácsoló, műszert és miegymást a pánciensbe belevarró (szak)emberek. Ez az egyik hiba. A másik az, hogy mindenki egyforma ellátást kap. A KATA adózást választó vállalkozó is, akinek a havi adó befizetése 50.000Ft és ebbe már minden benne van neki. Tőlem meg már csupán egészségügyi blabla jogcímen levonnak majdnem ennyit. Aztán még +SZJA + munkanélküli hozzájárulás
Kérdező, próbálj magánba menni! A munkáltatódnak nincs szerződése egy M kezdőbetűs céggel? Ha igen, oda menj bátran, ha nem, akkor guglizd ki akár, hol csinálnak pajzsmirigy vizsgálatot!!
Ha én nem magánba mentem volna (munkáltató által), akkor nem derül ki a nyelőcsőfekélyem, a szívbillentyű-elégtelenségem, a kalciumanyagcsere-zavarom, nem. Követik szorosan nyomon a koleszterinemet és nem kapok egy tök jó dietetikusi tanácsadást. Mindez tapasztalat, mert nyilván pár éve jártam a háziorvosomnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!