Hogy tudom felíratni a fogamzásgátlót a házi orvosommal?
Voltam nőgyógyásznál 2 hónapja aki felírt 3 hónapnyi fogamzásgátlót (próbára), mondta hogy ha megfelel és nincsenek különösebb mellékhatások akkor menjek vissza hozzá és akkor felírja továbbra is. Ez magánrendelésen volt (20.000Ft).
Azt szeretném megtudni hogy ilyenkor majd mindig el kell mennem 3 havonta a magánrendelésre felíratni a gyógyszert? Vagy ha szólok a házi orvosnak akkor mit kell mondjak? A nőgyógyász a felhőbe rakta a receptet, semmi kézzel fogható nincs nálam hogy szóljam a háziorvosnak hogy amúgy nekem ezt felírták.... mit tegyek? Vagy hogy működik ez pontosan?
Illetve van olyan hogy az orvosok nem írnak fel csak max 3 havi adagot? Nem lehet kérni mondjuk 1 évre való adagot? (Hamarosan megyek külföldre, ezért is kérdezem)

Jól átvertek akkor.Vérvétel sem volt?Fog.gátló előtt azt szokták még.
Ultrahang is kellett volna meg a vérvétel plusz a recept felírása,ez reális hogy 20 000 Ft de ez amit veled "csináltak" az kabaré.Ne menj oda mert ez lehúzás felső fokon.

És úgyis 20 000:DDD Biztos fiatal lehetsz még hogy így bepaliztak.
Ne menj oda.Inkább menj el tb-s nőgyógyászhoz és kérj javaslatot tőle majd azt mutasd be a háziorvosnak ha kéri miután megkérdezted telefonon és ezután ingyen és bérmentve fel lesz mindig írva a gyógyszered.
Előre is fel tudja írni.

Nőgyógyászhoz persze hogy el kell menni először hiszen ő tudja hogy melyik fajtát kaphatod, megvizsgál stb. Nekem ez meg is történt. Mármint a vizsgálat nem de a vérvétel (trombózis hajlam) alapján írták fel nekem a slinda nevű gyógyszert ami nekem bevált.
Innentől kezdve szeretném feliratni csak nem tudom hogy akkor most állandóan a nőgyógyásznak kell felírnia vagy a háziorvosom láthatja-e valahol a gépben hogy nekem ezt felírták már tehát akkor ő is felírhatja nekem?

Kérdezőnek: Úgy értelmezem, hogy legrosszabb esetben az van, hogy szakorvosi javaslat kell és utána egy évig felírhatja a háziorvos. Legjobb esetben meg semmi nem kell és kérésre is felírhatja. (Természetesen ha nem tartozol kockázati csoportba)
Többen különbözőt írtak és neten is több álláspont van.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!