Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy tudom felíratni a fogamzá...

Hogy tudom felíratni a fogamzásgátlót a házi orvosommal?

Figyelt kérdés

Voltam nőgyógyásznál 2 hónapja aki felírt 3 hónapnyi fogamzásgátlót (próbára), mondta hogy ha megfelel és nincsenek különösebb mellékhatások akkor menjek vissza hozzá és akkor felírja továbbra is. Ez magánrendelésen volt (20.000Ft).

Azt szeretném megtudni hogy ilyenkor majd mindig el kell mennem 3 havonta a magánrendelésre felíratni a gyógyszert? Vagy ha szólok a házi orvosnak akkor mit kell mondjak? A nőgyógyász a felhőbe rakta a receptet, semmi kézzel fogható nincs nálam hogy szóljam a háziorvosnak hogy amúgy nekem ezt felírták.... mit tegyek? Vagy hogy működik ez pontosan?

Illetve van olyan hogy az orvosok nem írnak fel csak max 3 havi adagot? Nem lehet kérni mondjuk 1 évre való adagot? (Hamarosan megyek külföldre, ezért is kérdezem)

2022. jún. 13. 15:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Most még vissza kell menned, utána csak évente, és a tőle kapott javaslattal felírhatja a háziorvos is az éves kontrollok között.
2022. jún. 13. 15:19
 2/22 anonim ***** válasza:
88%
Betelefonálsz a háziorvosodhoz, ott biztos az asszisztensek fogják felvenni, és megkéred, hogy írják fel x nevű gyógyszert. Pont. Ők nem fognak semmit se kérdezni. Nem kell a gyógyszerfelíráshoz magánrendelésre menned.
2022. jún. 13. 15:19
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Lehet a háziorvos javaslatot fog kérni ahhoz hogy felírja.Akkor kérsz a magánorvostól egy olyan papírt.Én háziorvosom például nem kért javaslatot sem hanem felírta és ennyi.

Hívd fel a háziorvosod és kérdezd meg.

2022. jún. 13. 15:36
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy tuti, hogy 20,000 a gyógyszer felírása?

Mondjuk nekem endokrinológusom van magánban, de a gyógyszeremet ingyen felírja egy emailre. Talán felszámolnak 5000 forintot, ha kell sürgősen rendelési időn kívül (ilyenre még nem volt szükség mert én is 3 hónapra kapom ezért van időm szólni neki, hogy el fog fogyni). Szóval érdemes lehet megkérdezni

2022. jún. 13. 15:38
 5/22 anonim ***** válasza:
85%
Most még menj vissza , a recept írás már nem kerül ennyibe. 1-2 ezer ft. Legalábbis az én dokimnàl így van
2022. jún. 13. 15:39
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
nekem egybol felirta a haziorvos, nem kellett nogyogyaszhoz visszajarkalnom
2022. jún. 13. 15:42
 7/22 A kérdező kommentje:
Igen sajnos 20.000Ft volt "konzultáció" néven
2022. jún. 13. 16:00
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
De akkor nem csak az állandó gyógyszered írattad fel. Ha semmi mást nem akarsz, a gyógyszer írás csak pár ezer forint.
2022. jún. 13. 16:07
 9/22 anonim ***** válasza:
Ha volt ultrahang és a receptírás is akkor bizony reális a 20 000 Ft bár mifelénk a rákszűréssel együtt szokott annyi lenni vagy a terhes ultrahang kerül annyiba.Recepírás 1-2000 Ft.
2022. jún. 13. 16:17
 10/22 A kérdező kommentje:
Nem volt semmilyen vizsgálat, se ultrahang, semmi. Konzultáció volt a fogamzásgátlóról hogy szedhetek-e vagy sem es ha igen akkor milyet és ezt felírta. Ennyi volt
2022. jún. 13. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!