Hogy tudom felíratni a fogamzásgátlót a házi orvosommal?
Voltam nőgyógyásznál 2 hónapja aki felírt 3 hónapnyi fogamzásgátlót (próbára), mondta hogy ha megfelel és nincsenek különösebb mellékhatások akkor menjek vissza hozzá és akkor felírja továbbra is. Ez magánrendelésen volt (20.000Ft).
Azt szeretném megtudni hogy ilyenkor majd mindig el kell mennem 3 havonta a magánrendelésre felíratni a gyógyszert? Vagy ha szólok a házi orvosnak akkor mit kell mondjak? A nőgyógyász a felhőbe rakta a receptet, semmi kézzel fogható nincs nálam hogy szóljam a háziorvosnak hogy amúgy nekem ezt felírták.... mit tegyek? Vagy hogy működik ez pontosan?
Illetve van olyan hogy az orvosok nem írnak fel csak max 3 havi adagot? Nem lehet kérni mondjuk 1 évre való adagot? (Hamarosan megyek külföldre, ezért is kérdezem)

Lehet a háziorvos javaslatot fog kérni ahhoz hogy felírja.Akkor kérsz a magánorvostól egy olyan papírt.Én háziorvosom például nem kért javaslatot sem hanem felírta és ennyi.
Hívd fel a háziorvosod és kérdezd meg.

Amúgy tuti, hogy 20,000 a gyógyszer felírása?
Mondjuk nekem endokrinológusom van magánban, de a gyógyszeremet ingyen felírja egy emailre. Talán felszámolnak 5000 forintot, ha kell sürgősen rendelési időn kívül (ilyenre még nem volt szükség mert én is 3 hónapra kapom ezért van időm szólni neki, hogy el fog fogyni). Szóval érdemes lehet megkérdezni

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!